Cvajta: Božićni poklon za ''Čeličnu uniju''!

Zašto u decembru svi navijaju za Union?! Nije rano, naša novogodišnja želja je Kuća starog šumara u Bundesligi.

Fudbal 06.12.2016 | 09:30
Cvajta: Božićni poklon za ''Čeličnu uniju''!
Union Berlin je dobio još jedan derbi! Union je za korak bliži vodećim klubovima Cvajte i istorijskom snu - plasmanu u Bundesligu! Ajntraht iz Braunšvajga, odo ovog kola suvereni lider, pao je u Berlinu i tako definitivno prepustio prvo mesto Štutgartu. Domaći tim slavio je sa 2:0 u jednom izvanrednom meču, pa sada ima 27 bodova, samo jedan manje od Hanovera koji je treći i nalazi se na mestu koje vodi u baraž na kraju sezone. 

Simon Hedlund junak je večerašnjeg derbija. Ovaj momak postigao je prvi gol na asistenciju Krilaha u 56. minutu, a onda je osam minuta pre kraja proigrao Daubea koji je otpisao Braunšvajg - 2:0.

Rezultati ovog kluba u decembru su posebno na glasu. Union Berlin je bez svake sumnje najuzbudljiviji klub u Cvajti, a u ovo doba godine postaje i te kako zanimljiv i u svetskim razmerama. Naime, pobedama ovog kluba ne raduju se samo njegovi verni fanovi jer je širom planete postao poznat po čuvenoj manifestaciji "Weihnachtssingen" (Božićna pesma), kada se navijači krajem decembra okupljaju na stadionu i 90 minuta, sa pauzom od 15 - što predstavlja poluvreme - pevaju božićne i novogodišnje pesme uz spektakularne koreografije.

Ali to je samo jedna, najpoznatija manifestacija navijača Union Berlina. Oni su specifični još po mnogo čemu. Pod broj jedan, po tome što su sami vlasnici svog kluba. Oni su svojevremeno prikupili 3.000.000 evra za renoviranje stadiona, pa organizovali radne akcije u istu svrhu, a u nekoliko navrata su i spasavali klub od bankrota. Najpoznatija bila je jedna akcija od pre nekoliko godina pod nazivom "krvari za Union", koja je podrazumevala masovno davanje krvi navijača. Posle je ta krv prodavana, a dobijeni novac dat klubu da se vadi iz finansijske "bule".

Ima još mnogo razloga zbog kojih je ovaj klub simpatičan, a mi ćemo navesti još samo jedan - ime stadiona. Kako vam zvuči Kuća starog šumara? Zar nije romantično?

Ajntraht iz Braunšvajga večeras je u Kući starog šumara doživeo treći poraz u sezoni i potvrdio da je padu forme. S druge strane, Union se posle dva vezana poraza od Dizeldorfa i Kajzera diže i navijači ponovo počinju da maštaju o Bundesligi. 

Čekajući Weihnachtssingen...

CVAJTA, 15. KOLO

Petak:
Hanover - Hajdenhajm 3:2 (1:1)
/Harnik 45+1, Filkrug 68, Zarenren-Baze 70 - Verhok 42, Anton 60 ag/

Sankt Pauli - Kajzerslautern 0:0

Karlsrue - Grojter firt 1:2 (0:2)
/Dijamantakos 80 pen - Narej 6, Boli 24/

Subota:
Nirnberg - Sandhauzen 1:3 (0:1)
/Burgstaler 82 - Vuten 28, Klingman 55, Lukašik/

Minhen 1860 - Dinamo Drezden 1:0 (0:0)
/Ajčiček 90/

Nedelja:
Arminija - Bohum 1:0 (1:0)
/Foglzamer 16/

Ercgebirge Aue - Štutgart 0:4 (0:2)
/Baumgartl 13, Gentner 24, Mane 67, 76/

Vircburger - Fortuna Dizeldorf 0:0

Ponedeljak:
Union Berlin - Ajntraht Braunšvajg 2:0 (0:0)
/Hedlund 56, Daube 82/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar