Човић: Центра нема, јер га струка није пронашла!

Најскупљи играч прима 350.000; Банкомат се покварио, чекамо државног сервисера! Први човек Црвене звезде о горућој теми...

Кошарка 06.12.2016 | 14:45
Човић: Центра нема, јер га струка није пронашла!
Финансије су већ уобичајен проблем кад је комплетан српски спорт у питању не само кошарка. Али навијаче пре свега занима терен. Кад су навијачи кошаркашког клуба Црвена звезда у питању првенствено их занима: кад ће центар? Први човек Звездиног шампионског тима Небојша Човић има спреман одговор.

"Наше појачање нема везе са финансијама. Оне јесу важан фактор, али овде је конкретно друга ствар у питању. Једноставно, наша струка, мислим ту пре свега на Дејана Радоњића, није пронаша адекватног играча, а није желела да доводи неког тек да би попунила број. Знате, ми нисмо клуб који себи сме да дозволи да струка погреши. Имали смо прошле сезоне Мекела, Томпсона, онда Скорцанитис, који је био моја лично грешка. Није дакле ова управа неспособна како паметни ботови причају по форумима, али једноставно није добро да тренерима намећемо решења", категорички је рекао Човић током гостовања у емисији "У обручу" на ТВ Арена.

Открио је и да најплаћенији играч Црвене звезде годишње зарађује 350.000 долара нето и да сматра да би било нормално да сви клубови на сајту истакну плате свих кошаркаша.

"Не знам зашто би то била тајна? Осим ако су у питању државне паре", рекао је Човић.

А кад су паре у питању, Човић је поновио да црвено-бели од државних добијају само оно што кроз спонзорски уговор да компанија МТС. Плус од градских власти Београда неких 200.000 до 250.000 евра, у зависности од резултата, а према већ утврђеном правилнику. Загреб у Љубљана, повукао је Човић паралелу, Цибони, односно Олимпији дају и преко 1.500.000.

"Стање није просто, комплексно је. Тешко је, као и свима у овој земљи. Није лако привући спонзоре који добро послују. Али ето, и за оне који нам до сада нису веровали да нисмо државни пројекат. Покварио нам се банкомат, чекамо сервисере из државне управе да га поправе".

Од Евролиге 200.000 на основу 50 одсто од ТВ права која се продају у Србије (Макаби добија 3.200.000), плус 37.000 евра за победу. Од улазница, до 100.000 евра нето ако се игра у Арени и не преко 40.000 кад се игра у Пиониру.

"Постоји ту мала пробирљивост, да не кажемо размаженост играча. Направи се атмосфера против Барселоне, Реала, ЦСКА, али Бамберг рецимо није толико атрактиван ривал. А ми се од тих улазница директно финансирамо".

Кад је финансирање у питању: Звездин нето буџет за плате играча 2.800.000 евра, бруто 3.200.000, са стручним штабом 3.600.000. И опет нема везе са центром са почетка текста...

"Постоји и та могућност да га не доведемо због тога што немамо пара, али ако тако буде јасно ћемо рећи: Не долази, јер нема пара. Али сада није то случај", истиче Човић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар