Видео - РУС: Спартак зимује на плус пет!

У Перму играли на -16, требале им и капе! До марта неће бити фудбала у Русији...

Фудбал 05.12.2016 | 21:00
Видео - РУС: Спартак зимује на плус пет!
Спартак и Рубин ставили су тачку на први део шампионата Русије! Лидер је уз танталове муке успео да упише победу и тако у победничком расположењу оде на паузу - 2:1! После 17 одиграних кола екипа Масима Карере има пет бодова више од другопласираног Зенита. Неко ће рећи не превелика разлика, али свакако не занемарљива, поготово не не када је има Спартак који 15 година чека титулу и сигурно му је сваки бод пшредности злата вредан.

Утакмица у Москви била је суперзанимљива. Рубин који по квалитету заслужује много бољу позицију повео је са 1:0 преко Жонатанса у 38. минуту. Како би се овај дуел завршио да Спартак није експресно одговорио на овај гол великој је питање. На срећу домаћих навијача и фудбалера Квинси Промс је два минута пре истека првог дела изједначио. Непосредно пре тога имао је стопостотну шансу, али је тукао право у голмана тима из Казања...



Потпуни преокрет донео је одлични Денис Глушаков у 74. минуту, само три минута након што су гости остали без искљученог Набиулина. Налетео је на одбијену лопту руски репрезентативац, опалио и з све снаге и није било спаса са чувара мреже Рубина...  

Да се све и те како закува - а није се баш могло претпоставити да ће тако бити - потрудио се стрелац првог гола за Спартак - Холанђанин Промс. након што је изгубио лопту у једној контри направио је мало жешћи фаул и добио жути картон. С обзиром да му је био други, и домаћи су остали с играчем мање. 



У игри 10 на 10 Рубин се потпуно разгоропадио, у финишу имао две изузетне шансе да изједначи и поквари славље у Москви, али мало је срећа погледала црвено-беле, па се резултат више није мењао. 

И док су Москви фудбалери Спартака и Рубина могли да се "башкаре" на само минус 3, у Перму је пуцала земља од хладноће. Амкар и Оренбург играли су на -16. Са све капама на главама домаћи фудбалери боље су се снашли у тим леденим условима и славили су с убедљивих 3:0. Наш Александар Миљковић наместио је други гол Идовуу у 35. минуту. 

Дарка Лазића није било у тиму Анжија у поразу против Арсенала из Туле (0:1), баш као ниМилана Родића чији је тим Крила Совјетов одиграо изненађујућих 1:1 на гостовању Крааснодару. 

Премијер лига, 17. коло:

Субота:

ЦСКА Москва - Урал 4:0 (4:0)
/Траоре 25, 35, Натхо 38пен, Чалов 40 /

Ростов - Зенит 0:0

Недеља:

Локомотива Москва - Терек Грозни 2:0 (1:0)
/Миранчук 23, Фернандеш 75/

Понедељак:

Уфа - Том Томск 1:0 (0:0)
/Сухов 64/

Амкар Перм - Оренбург 3:0 (2:0)
/Жунић 21, Идову 35, Гоголајев 90+3/

Краснодар - Крила Совјетов 1:1 (0:0)
/Смолов 48 - Корниленко 71/

Спартак Москва - Рубин 2:1 (1:1)
/Промес 43, Глушаков 74 - Жонатанс 38/

Арсенал - Анжи 1:0 (0:0)
/Бељајев 70/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар