Video - RUS: Spartak zimuje na plus pet!

U Permu igrali na -16, trebale im i kape! Do marta neće biti fudbala u Rusiji...

Fudbal 05.12.2016 | 21:00
Video - RUS: Spartak zimuje na plus pet!
Spartak i Rubin stavili su tačku na prvi deo šampionata Rusije! Lider je uz tantalove muke uspeo da upiše pobedu i tako u pobedničkom raspoloženju ode na pauzu - 2:1! Posle 17 odigranih kola ekipa Masima Karere ima pet bodova više od drugoplasiranog Zenita. Neko će reći ne prevelika razlika, ali svakako ne zanemarljiva, pogotovo ne ne kada je ima Spartak koji 15 godina čeka titulu i sigurno mu je svaki bod pšrednosti zlata vredan.

Utakmica u Moskvi bila je superzanimljiva. Rubin koji po kvalitetu zaslužuje mnogo bolju poziciju poveo je sa 1:0 preko Žonatansa u 38. minutu. Kako bi se ovaj duel završio da Spartak nije ekspresno odgovorio na ovaj gol velikoj je pitanje. Na sreću domaćih navijača i fudbalera Kvinsi Proms je dva minuta pre isteka prvog dela izjednačio. Neposredno pre toga imao je stopostotnu šansu, ali je tukao pravo u golmana tima iz Kazanja...



Potpuni preokret doneo je odlični Denis Glušakov u 74. minutu, samo tri minuta nakon što su gosti ostali bez isključenog Nabiulina. Naleteo je na odbijenu loptu ruski reprezentativac, opalio i z sve snage i nije bilo spasa sa čuvara mreže Rubina...  

Da se sve i te kako zakuva - a nije se baš moglo pretpostaviti da će tako biti - potrudio se strelac prvog gola za Spartak - Holanđanin Proms. nakon što je izgubio loptu u jednoj kontri napravio je malo žešći faul i dobio žuti karton. S obzirom da mu je bio drugi, i domaći su ostali s igračem manje. 



U igri 10 na 10 Rubin se potpuno razgoropadio, u finišu imao dve izuzetne šanse da izjednači i pokvari slavlje u Moskvi, ali malo je sreća pogledala crveno-bele, pa se rezultat više nije menjao. 

I dok su Moskvi fudbaleri Spartaka i Rubina mogli da se "baškare" na samo minus 3, u Permu je pucala zemlja od hladnoće. Amkar i Orenburg igrali su na -16. Sa sve kapama na glavama domaći fudbaleri bolje su se snašli u tim ledenim uslovima i slavili su s ubedljivih 3:0. Naš Aleksandar Miljković namestio je drugi gol Idovuu u 35. minutu. 

Darka Lazića nije bilo u timu Anžija u porazu protiv Arsenala iz Tule (0:1), baš kao niMilana Rodića čiji je tim Krila Sovjetov odigrao iznenađujućih 1:1 na gostovanju Kraasnodaru. 

Premijer liga, 17. kolo:

Subota:

CSKA Moskva - Ural 4:0 (4:0)
/Traore 25, 35, Natho 38pen, Čalov 40 /

Rostov - Zenit 0:0

Nedelja:

Lokomotiva Moskva - Terek Grozni 2:0 (1:0)
/Mirančuk 23, Fernandeš 75/

Ponedeljak:

Ufa - Tom Tomsk 1:0 (0:0)
/Suhov 64/

Amkar Perm - Orenburg 3:0 (2:0)
/Žunić 21, Idovu 35, Gogolajev 90+3/

Krasnodar - Krila Sovjetov 1:1 (0:0)
/Smolov 48 - Kornilenko 71/

Spartak Moskva - Rubin 2:1 (1:1)
/Promes 43, Glušakov 74 - Žonatans 38/

Arsenal - Anži 1:0 (0:0)
/Beljajev 70/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar