Неизвјесно укидање "бијелог хљеба"?

Посланичка група Странке Напредна Српска у Народној скупштини Републике Српске сматра да не постоји истинска воља за усвајање приједлога измјена закона којима се предвиђа укидање привилегије "бијели хљеб" јавно изабраним функционерима и политичарима.

Република Српска 05.12.2016 | 22:51
Неизвјесно укидање "бијелог хљеба"?
Горан Ђорђић из Напредне Српске, каже да је нелогично мишљење Владе Српске да треба сачекати ступање на снагу новог Закона о локалној управи и самоуправи, иако тај акт није у колизији са Законом о локалним функционерима.

Предсједник Напредне Српске Адам Шукало каже да је Влада дала негативно мишљење о приједлогу за укидање "бијелог хљеба" на републичком нивоу и то брисањем једног члана закона. Ипак сматра да се, када о томе буде изјашњавање посланика у Народној скупштини, може укинути "бијели хљеб" и да за то не постоји ниједна препрека.

У ПДП-у сматрају да би укидање „бијелог хљеба" имало више морални, него финансијски значај. Генерално, плате наших функционера су превисоке, тако да је укидање „бијелог хљеба" нужно, сматра политиколог Велизар Антић.

Плату и шест мјесеци након истека мандата до сада су имали предсједник Републике Српске, народни посланици, делегати у Вијећу народа, предсједник Владе Републике Српске, министри, као и остале особе које бира и именује Народна скупштина Републике Српске, док на основу Закона о статусу функционера јединица локалне самоуправе то право имају по четири функционера у локалним заједницама.



БН телевизија

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Бања Лука

05.12.2016 19:30

Неда багра свој динар,прије би из камена исцједио него од њих ишчупао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изгледа опет не ваља Сукало

05.12.2016 20:47

Изгледа опет не ваља Сукало. Проблем је сто су ово предложили. Па како није срамота овог Павица у црвеном дземперцицу и овог Бундала да буду против

Name

родитељ

05.12.2016 19:30

Хоце ли та прица вец бити оконцана? Како вас није срамота расправљати о овако нецему док млади бјезе из земље. Даце бог да поцркате, а не да једете хљеба. Смрад људски!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

05.12.2016 19:53

Интересантан ми заиста назив овог додатног примања. Може ли ми неко објаснити зашто се тако зове ? Хвала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гооол

06.12.2016 09:21

Хоће и они свој дио...кад су већ послушни док се распродају ресурси и држава гура у дужничко ропство.

ОДГОВОРИТЕ