Neizvjesno ukidanje "bijelog hljeba"?

Poslanička grupa Stranke Napredna Srpska u Narodnoj skupštini Republike Srpske smatra da ne postoji istinska volja za usvajanje prijedloga izmjena zakona kojima se predviđa ukidanje privilegije "bijeli hljeb" javno izabranim funkcionerima i političarima.

Republika Srpska 05.12.2016 | 22:51
Neizvjesno ukidanje "bijelog hljeba"?
Goran Đorđić iz Napredne Srpske, kaže da je nelogično mišljenje Vlade Srpske da treba sačekati stupanje na snagu novog Zakona o lokalnoj upravi i samoupravi, iako taj akt nije u koliziji sa Zakonom o lokalnim funkcionerima.

Predsjednik Napredne Srpske Adam Šukalo kaže da je Vlada dala negativno mišljenje o prijedlogu za ukidanje "bijelog hljeba" na republičkom nivou i to brisanjem jednog člana zakona. Ipak smatra da se, kada o tome bude izjašnjavanje poslanika u Narodnoj skupštini, može ukinuti "bijeli hljeb" i da za to ne postoji nijedna prepreka.

U PDP-u smatraju da bi ukidanje „bijelog hljeba" imalo više moralni, nego finansijski značaj. Generalno, plate naših funkcionera su previsoke, tako da je ukidanje „bijelog hljeba" nužno, smatra politikolog Velizar Antić.

Platu i šest mjeseci nakon isteka mandata do sada su imali predsjednik Republike Srpske, narodni poslanici, delegati u Vijeću naroda, predsjednik Vlade Republike Srpske, ministri, kao i ostale osobe koje bira i imenuje Narodna skupština Republike Srpske, dok na osnovu Zakona o statusu funkcionera jedinica lokalne samouprave to pravo imaju po četiri funkcionera u lokalnim zajednicama.



BN televizija

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Banja Luka

05.12.2016 19:30

Neda bagra svoj dinar,prije bi iz kamena iscjedio nego od njih iščupao

ODGOVORITE
Name

Izgleda opet ne valja Sukalo

05.12.2016 20:47

Izgleda opet ne valja Sukalo. Problem je sto su ovo predložili. Pa kako nije sramota ovog Pavica u crvenom dzempercicu i ovog Bundala da budu protiv

Name

roditelj

05.12.2016 19:30

Hoce li ta prica vec biti okoncana? Kako vas nije sramota raspravljati o ovako necemu dok mladi bjeze iz zemlje. Dace bog da pocrkate, a ne da jedete hljeba. Smrad ljudski!

ODGOVORITE
Name

Ja

05.12.2016 19:53

Interesantan mi zaista naziv ovog dodatnog primanja. Može li mi neko objasniti zašto se tako zove ? Hvala

ODGOVORITE
Name

Goool

06.12.2016 09:21

Hoće i oni svoj dio...kad su već poslušni dok se rasprodaju resursi i država gura u dužničko ropstvo.

ODGOVORITE