Анализа: Несталан као ничије псето - Анхел Ди Марија!

Додуше, није само Аргентинац у питању. Патрик Клајверт се није прославио у фотељи директора фудбала.

Фудбал 06.12.2016 | 18:30
Анализа: Несталан као ничије псето - Анхел Ди Марија!
Имао је периоде када је било немогуће избећи констатацију да спада међу највеће мајсторе фудбалске игре. Али имао је и оне друге. Оне у којима је деловао као прецењен, размажен играч. Нажалост, превише често их је имао. Анхел Ди Марија је и у Реалу и у Манчестер јунајтеду научио на критике. Али изгледа није научио како да на њих реагује, а сада је поново на удару.

Француски Екип пише да су руководиоци Пари Сен Жермена на ћелу са Насером Ал Келаифијемвише него незадовољни играма човека који је требало да по одласку Златана Ибрахимовићапреузме одговорност и прихвати природну улогу вође једне другачије екипе. Међутим, Ди Марија није испоручио.

"Неки важни појединци нису сасвим посвећени тиму", нервозан је директор фудбала Патрик Клајверт не именујући кривце, али француски медији листом пишу да је пикирао баш 28-годишње крило.

Додуше, сам Клајверт носи свој део одговорности. Овог лета, када је Клајверт преузео директорску функцију, ПСЖ је потрошио 75.600.000 евра на појачања. У дебаклу на гостовању код Монпељеа (0:3) играо је само Гжегож Криховјак. Лоше је играо. Хесе Родригез и Хатем Бен Арфа су на терен ушли са клупе. Ни они се нису прославили. Само најјефтиније од свих појачања Томас Меније за сада оправдава новац, иако је и он против Монпељеа био мешу резервама.

Родригез је наводно јануарска мета Роме. Свеци би пристали на посао ако би у супротном смеру отишао Антонио Ридигер. Бен Арфа је био управин пик, не тренера Унаја Емерија, који му је већ јасно поручио да престане да се понаша као да је "Лео Меси лично".

Кад је Ди Марија у питању, још се не пише децидно о растанку. Уосталом, није лако пронаћи купца који би био спреман да Парижанима надокнади макар део од 63.000.000 евра колико су лета 2015. платили за Аргентинца. У првој сезони је радио шта је хтео по терену. На 47 утакмица у свим такмичењима 15 голова и 25 асистенција. На 18 у овој новој само два гола и седам које је спаковао саиграчима.

Пари Сен Жермен је на трећем месту на табели Лиге 1. Водећа Ница има четири, а Монако три бода више. Далек је пут до коначног расплета у шампионској трци, али на Парку принчева последњих година су навикли да се шетају до титуле. Са толиким новцем тако нешто се можда и очекује. И публика је постала размажена. Ове сезоне на домаћим утакмицама француског шампиона у просеку 23.000 навијача, најмање откако је Ал Келаифи јуна 2011. преузео клуб.

Нема више еуфорије. Нема ни Златана. Све је мање и Ди Марије.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар