Analiza: Nestalan kao ničije pseto - Anhel Di Marija!

Doduše, nije samo Argentinac u pitanju. Patrik Klajvert se nije proslavio u fotelji direktora fudbala.

Fudbal 06.12.2016 | 18:30
Analiza: Nestalan kao ničije pseto - Anhel Di Marija!
Imao je periode kada je bilo nemoguće izbeći konstataciju da spada među najveće majstore fudbalske igre. Ali imao je i one druge. One u kojima je delovao kao precenjen, razmažen igrač. Nažalost, previše često ih je imao. Anhel Di Marija je i u Realu i u Mančester junajtedu naučio na kritike. Ali izgleda nije naučio kako da na njih reaguje, a sada je ponovo na udaru.

Francuski Ekip piše da su rukovodioci Pari Sen Žermena na ćelu sa Naserom Al Kelaifijemviše nego nezadovoljni igrama čoveka koji je trebalo da po odlasku Zlatana Ibrahimovićapreuzme odgovornost i prihvati prirodnu ulogu vođe jedne drugačije ekipe. Međutim, Di Marija nije isporučio.

"Neki važni pojedinci nisu sasvim posvećeni timu", nervozan je direktor fudbala Patrik Klajvert ne imenujući krivce, ali francuski mediji listom pišu da je pikirao baš 28-godišnje krilo.

Doduše, sam Klajvert nosi svoj deo odgovornosti. Ovog leta, kada je Klajvert preuzeo direktorsku funkciju, PSŽ je potrošio 75.600.000 evra na pojačanja. U debaklu na gostovanju kod Monpeljea (0:3) igrao je samo Gžegož Krihovjak. Loše je igrao. Hese Rodrigez i Hatem Ben Arfa su na teren ušli sa klupe. Ni oni se nisu proslavili. Samo najjeftinije od svih pojačanja Tomas Menije za sada opravdava novac, iako je i on protiv Monpeljea bio mešu rezervama.

Rodrigez je navodno januarska meta Rome. Sveci bi pristali na posao ako bi u suprotnom smeru otišao Antonio Ridiger. Ben Arfa je bio upravin pik, ne trenera Unaja Emerija, koji mu je već jasno poručio da prestane da se ponaša kao da je "Leo Mesi lično".

Kad je Di Marija u pitanju, još se ne piše decidno o rastanku. Uostalom, nije lako pronaći kupca koji bi bio spreman da Parižanima nadoknadi makar deo od 63.000.000 evra koliko su leta 2015. platili za Argentinca. U prvoj sezoni je radio šta je hteo po terenu. Na 47 utakmica u svim takmičenjima 15 golova i 25 asistencija. Na 18 u ovoj novoj samo dva gola i sedam koje je spakovao saigračima.

Pari Sen Žermen je na trećem mestu na tabeli Lige 1. Vodeća Nica ima četiri, a Monako tri boda više. Dalek je put do konačnog raspleta u šampionskoj trci, ali na Parku prinčeva poslednjih godina su navikli da se šetaju do titule. Sa tolikim novcem tako nešto se možda i očekuje. I publika je postala razmažena. Ove sezone na domaćim utakmicama francuskog šampiona u proseku 23.000 navijača, najmanje otkako je Al Kelaifi juna 2011. preuzeo klub.

Nema više euforije. Nema ni Zlatana. Sve je manje i Di Marije.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar