Најава, ЕП - Ђурић: У одбрани мора боље!

Српске рукометашице у другом колу групне фазе Европског првенства вребају шансу за изненађење.

Остали спортови 05.12.2016 | 18:15
Најава, ЕП - Ђурић: У одбрани мора боље!
Репрезентација Србије стартовала је на ЕП у Шведској победом над Словенијом (36:34), за коју се претпоставља да ће бити довољна бар за треће место и пролаз даље.

Противник у другом колу А групе (Стокхолм) је Шпанија, у уторак од 18.30 часова.

"Сребрне" из Будимпеште 2014. и шесте са Олимпијских игара у Рију, у недељу су убедљиво поражене од домаћина - 19:25.

"Нису личиле на себе, али то ништа не значи. Тај пораз може да буде и мотивишући фактор, али ми желимо да покажемо да победа над Словенијом није била случајност и да имамо квалитет. Све ћемо урадити да парирамо Шпанији, а ако нам се укаже прилика и да победимо", поручила је Драгица Ђурић.

Селекторка Србије каже да је победа над Словенкама открила и неке слабости и да ће њене изабранице морати да поправе игру у одбрани.

"Не могу да им замерим, имале су оптерећење прве утакмице, а осећао се и замор од пута. Било је грешака које не смеју да се понове, али и ствари које не личе на њих и сигуран сам да ће то на наредним мечевима изгледати боље".

Средњи бек Кристина Лишчевић на премијери такмичења је постигла пет погодака, а првој победи Србије на ЕП, у мечевима изван Београда, допринела је и са неколико асистенција.

"Није било претераног славља. Девојке су задовољне што смо победиле, иако је одбрана била испод нивоа коме тежимо и на томе треба пуно радити, нарочито зато што долазе још теже утакмице. Што се тиче Шпаније, није им ништа полазило за руком против Швеђанки, али неће се предати када је критично. Њима ова утакмица значи пуно, а ми ћемо бити хладнокрвнији и стабилнији. Очекујем узбудљиву борбу".

Лишчевић истиче да се у игри Србије осећа искуство, које су репрезентативке скупљале у клубовима.

"Нема више стреса. Девојке играју у иностранству, где се осећа притисак. Уз то је у репрезентацији лакше споразумети се када је на терену битна ситуација. Максимално подржавамо једна другу, као да смо породица. То води у добром правцу, видећемо колико далеко".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар