Najava, EP - Đurić: U odbrani mora bolje!

Srpske rukometašice u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva vrebaju šansu za iznenađenje.

Ostali sportovi 05.12.2016 | 18:15
Najava, EP - Đurić: U odbrani mora bolje!
Reprezentacija Srbije startovala je na EP u Švedskoj pobedom nad Slovenijom (36:34), za koju se pretpostavlja da će biti dovoljna bar za treće mesto i prolaz dalje.

Protivnik u drugom kolu A grupe (Stokholm) je Španija, u utorak od 18.30 časova.

"Srebrne" iz Budimpešte 2014. i šeste sa Olimpijskih igara u Riju, u nedelju su ubedljivo poražene od domaćina - 19:25.

"Nisu ličile na sebe, ali to ništa ne znači. Taj poraz može da bude i motivišući faktor, ali mi želimo da pokažemo da pobeda nad Slovenijom nije bila slučajnost i da imamo kvalitet. Sve ćemo uraditi da pariramo Španiji, a ako nam se ukaže prilika i da pobedimo", poručila je Dragica Đurić.

Selektorka Srbije kaže da je pobeda nad Slovenkama otkrila i neke slabosti i da će njene izabranice morati da poprave igru u odbrani.

"Ne mogu da im zamerim, imale su opterećenje prve utakmice, a osećao se i zamor od puta. Bilo je grešaka koje ne smeju da se ponove, ali i stvari koje ne liče na njih i siguran sam da će to na narednim mečevima izgledati bolje".

Srednji bek Kristina Liščević na premijeri takmičenja je postigla pet pogodaka, a prvoj pobedi Srbije na EP, u mečevima izvan Beograda, doprinela je i sa nekoliko asistencija.

"Nije bilo preteranog slavlja. Devojke su zadovoljne što smo pobedile, iako je odbrana bila ispod nivoa kome težimo i na tome treba puno raditi, naročito zato što dolaze još teže utakmice. Što se tiče Španije, nije im ništa polazilo za rukom protiv Šveđanki, ali neće se predati kada je kritično. Njima ova utakmica znači puno, a mi ćemo biti hladnokrvniji i stabilniji. Očekujem uzbudljivu borbu".

Liščević ističe da se u igri Srbije oseća iskustvo, koje su reprezentativke skupljale u klubovima.

"Nema više stresa. Devojke igraju u inostranstvu, gde se oseća pritisak. Uz to je u reprezentaciji lakše sporazumeti se kada je na terenu bitna situacija. Maksimalno podržavamo jedna drugu, kao da smo porodica. To vodi u dobrom pravcu, videćemo koliko daleko".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar