Остао без титуле, тимског колеге, али и казне!

Челник Мерцедеса Ники Лауда изјавио да Луис Хамилтон неће бити кажњен због начина на који је возио на последњој трци сезоне, али и признаје да су у проблему после изненадне одлуке шампиона да заврши каријеру.

Остали спортови 06.12.2016 | 13:45
Остао без титуле, тимског колеге, али и казне!
Екипа Формуле 1 Мерцедес направила је велики успех у недавно окончаној сезони Формуле 1 пошто је Нико Розберг освојио титулу, Луис Хамилтон завршио је као други, а убедљиво су освојили и конструкторску титулу.

Ипак, екипу очекује много посла. Ненадано шампион Ф1 Нико Розберг само неколико дана након освајања прве титуле у каријери одлучио је да се повуче. Сви су остали у шоку.

"Немам идеју шта ћемо урадити пошто нас је изненадила Никова одлука. Уопште на то нисмо били спремни", рекао је један од директора тима Ники Лауда.

Мерцедес сада тражи новог возача и жели да га ангажује до краја године.

Четвороструки светски првак Себастијан Фетел рекао је да неће напустити Ферари, али су у игри возач Мекларена Фернандо Алонсо, Макс Верстапен из Ред Була и Валтери Ботас из Вилијамса.

До тада Мерцедес је решио макар једно питање, о коме се много распредало последњих дана – Луис Хамилтон неће бити кажњен због начина вожње и понашања у последњој трци шампионата Формуле 1 за Велику награду Абу Дабија.

Хамилтону је на тој трци била потребна победа, уз то да се његов клупски колега Нико Розберг не попне на подијум, како би освојио титулу. Хамилтон је успео да тријумфује, али је Розберг заузео друго место и подигао шампионски трофеј

Британац, који је бранио прошле године освојену титулу, у завршници је успорио како би омогућио противницима да претекну Розберга, а из бокса су му наредили да убрза како не би угрозио победу. Троструки светски првак је одбио наредбе, али ипак није успео да освоји титулу.

Британски медији спекулисали су да ће Хамилтон због тога бити кажњен, суспендован или чак и отпуштен, али се наводи да се "динамика у тиму драматично променила", након што је Розберг прошле недеље саопштио да је завршио каријеру.

"Нема потребе рећи нешто Луису. Немамо проблем са тим како је возио у Абу Дабију. Подвукли смо црту", рекао је Лауда, пренео је "Скај спорт".

Британски медији навели су да у Мерцедесу не желе да узнемире и изгубе Хамилтона, који је током трке игнорисао наредбу техничког директора Педија Лова.

"То је био сјајан резултат трке, сјајан завешетак, не само за екипу, него за спорт. То ће довести нове навијаче у Формулу 1, то је фантастичан резултат. Иако сам рекао Луису да убрза, мислим да је добро оно што се догодило", рекао је Лов на додели награда Аутоспорта.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар