Интер спреман за велики егзодус!

Јоветић, Кондогбија и још четворица на листи за одстрел! Неразури пресавили табак...

Фудбал 07.12.2016 | 23:10
Интер спреман за велики егзодус!
Време је - за промене!

Овом вињетом воде се руководећи кадрови Интера, који за јануарски прелазни рок спремају прави егзодус. После две промене тренера од старта сезоне, али и катастрофе претрпљене у дербију са Наполијем, највише инстанце посрнулог миланског гиганта одлучиле су да пресавију табак и за наставак сезоне озбиљно преуреде играчки кадар. 

Према сазнањима увек добро обавештеног локалног листа Газета дело Спорт, предводник листе отписаних је - Жофри Кондогбија. Француски везиста налази се у слободном паду откако је из Монака стигао прошлог лета за суму од 36.000.000 евра. Тек на моменте некадашњи бисер Кнежева умео је да покаже обрисе блиставог талента којим је омађијао многе скауте, али у Интеру су дефинитивно дигли руке. 

Чак је и позната формула којом Интер планира да се реши великог терета. С обзиром на одсуство добре форме, али и годишња примања која нису нимало ниска (3.500.000 евра), Неразури планирају да клубовима понуде играча на позајмицу, али уз опцију откупа на цифру између 20.000.000 и 22.000.000 евра. Свесни су у Интеру да ће бити у великом финансијском губитку у случају Кондогбије, али нико више не жели да баца новац у бунар без дна. 

На већ поменутом списку за одстрел налазе се још и Стеван Јоветић, те Фелипе Мело, Родриго Паласио, Давиде Сантон и Жонатан Бијабијани.

О будућности капитена Црне Горе навелико се прича недељама уназад. Јоветић је одавно мета Фјорентине, а људи из Виоле не би имали ништа против да се некадашњи стрелац врати на Артемио Франки. Ситуација са Јоветићем је прилично комплексна, јер би могло да се догоди да Интер у само неколико дана прво исплати Манчестер Ситију 14.500.000 евра на име клаузуле која је активирана на старту сезоне (датум отплате заказан за 3. јануар), а онда и прода некадашњег бисера Партизана. И ту ће Интер вероватно бити на губитку, пошто у Виоли немају намеру да плате више од 8.000.000 европских новчаница. Једино ако се у међувремену не појави купац вољан да плати клаузулу коју Интер треба да пренесе Ситију. 

Док је Фелипе Мело нациљан да се врати у Истанбул и поново заигра за Интер, као једна од опција Родрига Паласија је повратак у домовину. Давиде Сантон је повезиван са неколико клубова из Серије А, чак и Премијер лиге, док је Жонатан Бијабијани слободан у избору средине. 

У Интеру се надају да би продајом свих поменутих играча скупили новац за парцијално реновирање екипе. Реномирани милански лист јавља да је на врху Интерове листе жеља Томас Ринкон из Ђенове. Али, први човек Грифона Енрико Прециози тврди да младог универзалца нема намеру да прода пре лета, или би пак размислио о размени са Интером у случају да на супротну страну оде талентовани везиста Асане Гнукури. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар