Inter spreman za veliki egzodus!

Jovetić, Kondogbija i još četvorica na listi za odstrel! Nerazuri presavili tabak...

Fudbal 07.12.2016 | 23:10
Inter spreman za veliki egzodus!
Vreme je - za promene!

Ovom vinjetom vode se rukovodeći kadrovi Intera, koji za januarski prelazni rok spremaju pravi egzodus. Posle dve promene trenera od starta sezone, ali i katastrofe pretrpljene u derbiju sa Napolijem, najviše instance posrnulog milanskog giganta odlučile su da presaviju tabak i za nastavak sezone ozbiljno preurede igrački kadar. 

Prema saznanjima uvek dobro obaveštenog lokalnog lista Gazeta delo Sport, predvodnik liste otpisanih je - Žofri Kondogbija. Francuski vezista nalazi se u slobodnom padu otkako je iz Monaka stigao prošlog leta za sumu od 36.000.000 evra. Tek na momente nekadašnji biser Kneževa umeo je da pokaže obrise blistavog talenta kojim je omađijao mnoge skaute, ali u Interu su definitivno digli ruke. 

Čak je i poznata formula kojom Inter planira da se reši velikog tereta. S obzirom na odsustvo dobre forme, ali i godišnja primanja koja nisu nimalo niska (3.500.000 evra), Nerazuri planiraju da klubovima ponude igrača na pozajmicu, ali uz opciju otkupa na cifru između 20.000.000 i 22.000.000 evra. Svesni su u Interu da će biti u velikom finansijskom gubitku u slučaju Kondogbije, ali niko više ne želi da baca novac u bunar bez dna. 

Na već pomenutom spisku za odstrel nalaze se još i Stevan Jovetić, te Felipe Melo, Rodrigo Palasio, Davide Santon i Žonatan Bijabijani.

O budućnosti kapitena Crne Gore naveliko se priča nedeljama unazad. Jovetić je odavno meta Fjorentine, a ljudi iz Viole ne bi imali ništa protiv da se nekadašnji strelac vrati na Artemio Franki. Situacija sa Jovetićem je prilično kompleksna, jer bi moglo da se dogodi da Inter u samo nekoliko dana prvo isplati Mančester Sitiju 14.500.000 evra na ime klauzule koja je aktivirana na startu sezone (datum otplate zakazan za 3. januar), a onda i proda nekadašnjeg bisera Partizana. I tu će Inter verovatno biti na gubitku, pošto u Violi nemaju nameru da plate više od 8.000.000 evropskih novčanica. Jedino ako se u međuvremenu ne pojavi kupac voljan da plati klauzulu koju Inter treba da prenese Sitiju. 

Dok je Felipe Melo naciljan da se vrati u Istanbul i ponovo zaigra za Inter, kao jedna od opcija Rodriga Palasija je povratak u domovinu. Davide Santon je povezivan sa nekoliko klubova iz Serije A, čak i Premijer lige, dok je Žonatan Bijabijani slobodan u izboru sredine. 

U Interu se nadaju da bi prodajom svih pomenutih igrača skupili novac za parcijalno renoviranje ekipe. Renomirani milanski list javlja da je na vrhu Interove liste želja Tomas Rinkon iz Đenove. Ali, prvi čovek Grifona Enriko Preciozi tvrdi da mladog univerzalca nema nameru da proda pre leta, ili bi pak razmislio o razmeni sa Interom u slučaju da na suprotnu stranu ode talentovani vezista Asane Gnukuri. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar