Хрват је најгори нападач у историји Премијер лиге!

Енглески "Дејл Мејл" саставио је листу од 10 најгорих нападача у историји Премијер лиге на којој је на првом мјесту некадашњи репрезентативац Хрватске Бошко Балабан.

Фудбал 06.12.2016 | 10:30
Хрват је најгори нападач у историји Премијер лиге!
Балабан је у "колијевку фудбала", односно у Астон Вилу стигао из Динама 2001. године за шест милиона фунти и плату од 23 хиљаде недјељно као пристојно појачање и рјешење проблема са реалзицијом бирмингемске екипе у нападу.

Међутим, хрватском нападачу је недостајало снаге и кондиције, па се није могао носити са жестоким одбрамбеним играчима у Премијершипу. Одиграо је само осам утакмица и није успио не само да затресе мрежу, већ и да се нађе у некој шанси да постигне погодак.

Експресно је враћен у Загреб на позајмицу, а касније и продат белгијском Брижу.

Играо је у каријери још за Ријеку, Паниониос и малезијски Селангор, гдје је и окачио "копачке о клин". У "коцкастом" дресу је убиљежио 35 наступа и постигао 10 голова.

Међутим, у екипи из Бирмингема се није снашао па је "Дејли Мејл" био немилосрдан.

На листи, и то на "солидном" седмом мјесту се вјеровали или не нашао и легендарни Украјинац Андриј Шевченко, који у дресу Челсија такође није оставио "печат" на који је навикао љубитеље фудбала у кијевском Динаму и Милану.

У зениту играчке каријере се обрео на "Стемфорд бриџу" и за три сезоне постигао само девет голова на 48 одиграних утакмица.

Други најгори нападач на листи је Холанђанин Марко Бугерс (Вест Хем), потом слиједе Енглез Џејсон Ли (Нотингем Форест), Данац Андреас Корнелиус (Кардиф сити), Швеђанин Томас Бролин (Лидс и Кристал Палас), Бразилац Афонсо Алвеш (Мидлсбро), Андреј Шевченко (Челси), Француз Стефан ГИварш (Њукасл), Аде Акинбији (Норич, Лестер и Шефилд јунајтед) и Бразилац Жо (Манчестер сити и Евертон).

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ММ

06.12.2016 09:42

Није он Хрват него Србин,отац му је из села Балабани у биХ

ОДГОВОРИТЕ