Hrvat je najgori napadač u istoriji Premijer lige!

Engleski "Dejl Mejl" sastavio je listu od 10 najgorih napadača u istoriji Premijer lige na kojoj je na prvom mjestu nekadašnji reprezentativac Hrvatske Boško Balaban.

Fudbal 06.12.2016 | 10:30
Hrvat je najgori napadač u istoriji Premijer lige!
Balaban je u "kolijevku fudbala", odnosno u Aston Vilu stigao iz Dinama 2001. godine za šest miliona funti i platu od 23 hiljade nedjeljno kao pristojno pojačanje i rješenje problema sa realzicijom birmingemske ekipe u napadu.

Međutim, hrvatskom napadaču je nedostajalo snage i kondicije, pa se nije mogao nositi sa žestokim odbrambenim igračima u Premijeršipu. Odigrao je samo osam utakmica i nije uspio ne samo da zatrese mrežu, već i da se nađe u nekoj šansi da postigne pogodak.

Ekspresno je vraćen u Zagreb na pozajmicu, a kasnije i prodat belgijskom Brižu.

Igrao je u karijeri još za Rijeku, Panionios i malezijski Selangor, gdje je i okačio "kopačke o klin". U "kockastom" dresu je ubilježio 35 nastupa i postigao 10 golova.

Međutim, u ekipi iz Birmingema se nije snašao pa je "Dejli Mejl" bio nemilosrdan.

Na listi, i to na "solidnom" sedmom mjestu se vjerovali ili ne našao i legendarni Ukrajinac Andrij Ševčenko, koji u dresu Čelsija takođe nije ostavio "pečat" na koji je navikao ljubitelje fudbala u kijevskom Dinamu i Milanu.

U zenitu igračke karijere se obreo na "Stemford bridžu" i za tri sezone postigao samo devet golova na 48 odigranih utakmica.

Drugi najgori napadač na listi je Holanđanin Marko Bugers (Vest Hem), potom slijede Englez Džejson Li (Notingem Forest), Danac Andreas Kornelius (Kardif siti), Šveđanin Tomas Brolin (Lids i Kristal Palas), Brazilac Afonso Alveš (Midlsbro), Andrej Ševčenko (Čelsi), Francuz Stefan GIvarš (Njukasl), Ade Akinbiji (Norič, Lester i Šefild junajted) i Brazilac Žo (Mančester siti i Everton).

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

MM

06.12.2016 09:42

Nije on Hrvat nego Srbin,otac mu je iz sela Balabani u biH

ODGOVORITE