Видео: Синиша Михајловић има пијетла од 100 милиона евра!

Фудбалер о ком прича цела планета потписао је ретко виђени уговор са Торином, који искључује могућност трансфера у неки од италијанских клубова. Излазна клаузула? Девет цифара!

Фудбал 06.12.2016 | 10:00
Видео: Синиша Михајловић има пијетла од 100 милиона евра!
Да ли бисте "Петла" платили 100 милиона евра?

Да, вероватно, када бисте видели како игра фудбал.

Али, од данас постоји једна мала зачкољица – не само да је потребно да Андреу Белотија (22) учините другим најскупље плаћеним фудбалером свих времена, после Пола Погбе, већ морате да поседујете клуб који није италијански.

Торино, нашег тренера Синише Михајловића, потписао је данас нови уговор са хит нападачем у свету, популарним "Галом", до 2021. године, а излазна клаузула износи тачно сто милиона евра и може да је уплати било ко, осим ривала из Серије А.

"Бикови" су се тако осигурали од "алавости" највећих и најбогатијих италијанских клубова, пре свих Јувентуса, тако да ће момак којег пореде са Ђанлуком Вијалијем и који може да игра левом и десном ногом, у средини, на крилу и у шпицу, а за ког кажу да је најбољи дефанзивац међу нападачима у Италији, највероватније носити само бордо дрес пре него што једног дана заигра за Реал, Барселону, неки од Манчестера, можда Бајерн или Челси...

"Гало", а тај надимак добио је као клинац јер је прослављао голове имитирајући петла, 20. децембра напуниће 23 године и почети да зарађује далеко више него до сада, мада италијански медији не наводе конкретно колику плату је договорио са клубом који га је лета 2015. купио од Палерма, тима са најјачим скаутингом на Апенинима.

На "Ренцо Барберу" стигао је 2013. као велика нада из Албинолефеа, а вешти и темпераментни председник Палерма, Маурицио Зампарини, пристао је две године касније да га прода Торину за само 7,5 милиона евра али и позамашне проценте што се испоставило као прави потез, јер неће мали део од 100 милиона припасти Сицилијанцима.

Белоти је дао 14 голова на 40 утакмица за Албино Лефе, 16 на 64 за Палермо и већ 23 на 51 мечу за Торино, којем је ове сезоне подарио већ 11 погодака на 15 сусрета, а неки су били више него импресивни.

Прошао је све селекције Италије, док је за "А" тим одиграо пет утакмица и постигао три гола.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар