Video: Siniša Mihajlović ima pijetla od 100 miliona evra!

Fudbaler o kom priča cela planeta potpisao je retko viđeni ugovor sa Torinom, koji isključuje mogućnost transfera u neki od italijanskih klubova. Izlazna klauzula? Devet cifara!

Fudbal 06.12.2016 | 10:00
Video: Siniša Mihajlović ima pijetla od 100 miliona evra!
Da li biste "Petla" platili 100 miliona evra?

Da, verovatno, kada biste videli kako igra fudbal.

Ali, od danas postoji jedna mala začkoljica – ne samo da je potrebno da Andreu Belotija (22) učinite drugim najskuplje plaćenim fudbalerom svih vremena, posle Pola Pogbe, već morate da posedujete klub koji nije italijanski.

Torino, našeg trenera Siniše Mihajlovića, potpisao je danas novi ugovor sa hit napadačem u svetu, popularnim "Galom", do 2021. godine, a izlazna klauzula iznosi tačno sto miliona evra i može da je uplati bilo ko, osim rivala iz Serije A.

"Bikovi" su se tako osigurali od "alavosti" najvećih i najbogatijih italijanskih klubova, pre svih Juventusa, tako da će momak kojeg porede sa Đanlukom Vijalijem i koji može da igra levom i desnom nogom, u sredini, na krilu i u špicu, a za kog kažu da je najbolji defanzivac među napadačima u Italiji, najverovatnije nositi samo bordo dres pre nego što jednog dana zaigra za Real, Barselonu, neki od Mančestera, možda Bajern ili Čelsi...

"Galo", a taj nadimak dobio je kao klinac jer je proslavljao golove imitirajući petla, 20. decembra napuniće 23 godine i početi da zarađuje daleko više nego do sada, mada italijanski mediji ne navode konkretno koliku platu je dogovorio sa klubom koji ga je leta 2015. kupio od Palerma, tima sa najjačim skautingom na Apeninima.

Na "Renco Barberu" stigao je 2013. kao velika nada iz Albinolefea, a vešti i temperamentni predsednik Palerma, Mauricio Zamparini, pristao je dve godine kasnije da ga proda Torinu za samo 7,5 miliona evra ali i pozamašne procente što se ispostavilo kao pravi potez, jer neće mali deo od 100 miliona pripasti Sicilijancima.

Beloti je dao 14 golova na 40 utakmica za Albino Lefe, 16 na 64 za Palermo i već 23 na 51 meču za Torino, kojem je ove sezone podario već 11 pogodaka na 15 susreta, a neki su bili više nego impresivni.

Prošao je sve selekcije Italije, dok je za "A" tim odigrao pet utakmica i postigao tri gola.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar