Саша Павловић: За Партизан сам увијек ту!

"Од кошарке ми недостају утакмице, тренинзи не", каже бивши кошаркаш црно-белих, који од ове јесени живи у Београду.

Кошарка 07.12.2016 | 19:15
Саша Павловић: За Партизан сам увијек ту!
Саша Павловић у Београду, а не наступа за Партизан.

То се раније није догађало, с обзиром на то да је бивши НБА кошаркаш у два наврата паковао ствари и из родног Бара долазио на потпис уговора и тренинге црно-белих.

Ове јесени, игре свог бившег тима посматрао је из непосредне близине.

"Уживам са децом у Београду. Једини посао ми је да возим и развозим сина и ћерку у школу и обданиште. Прија ми родитељство, али није ни мало лако. Много је лакше играти кошарку и тренирати", каже Павловић у интервјуу за "Блиц", који на питање о томе шта од кошарке прати, каже...

"Искрено, пратим само Партизан и сада Морнар. Драго ми је да су моји Барани ушли у АБА лигу".

Упитан је потом за евентуални трећи потпис за Партизан...

"Тешко ми је када видим да не иде најбоље екипи, али не би било фер према екипи, навијачима и клубу да играм у оваквом стању, јер се не осећам најбоље ни физички, ни психички тренутно", искрен је Павловић.

"Ако треба, ту сам увек да помогнем, својим искреним размишљањем, као велики партизановац. Треба стрпљења и вере. Од Џикића и свих који раде у смеру да се клуб врати на врх, иако није у могућности да то буде ове или наредне године, али ако буде вере једних у друге то ће брзо доћи", поручио је Павловић, који лето проводи у Бару, а јесен, зиму и пролеће у Београду.

"Лопту сам последњи пут држао у рукама пре краја прошле сезоне у Панатинаикосу. Одем можда два пута недељно код Новице Величковића у теретану на Новом Београду. Мислио сам да ћу чешће натерати себе... Чуо сам да и Пековић дође, али га нисам видео. Ето колико сам редован", каже Павловић на крају интервјуа за "Блиц" и додаје да му од кошарке недостају само утакмици, а тренинзи не.

Чекали су навијачи Партизана минулог лета тренутак када ће на клупском сајту још једном прочитати вест да ће Саша Павловић поново задужити опрему Парног ваљка. Али, то се није догодило.

Након прераног растанка са Панатинаикосом био је то виђен сценарио готово међу свим присталицама црно-белих. Срце је одлучило да се искусни НБА шутер после дуге и богате каријере посвети родитељству и својој деци. У опуштеном разговору за Блиц прича и крије да у томе ужива, али да му је ипак било лакше да тренира и игра кошарку. 

Међутим, миљеник трибина и човек који је редован на утакмицама вољеног клуба поручио је да ће, ако буде било потребе, увек бити ту да помогне Партизану.

"Ако треба, ту сам, увек, да помогнем, својим искреним размишљањем, као велики партизановац. Треба стрпљења и вере. Од Џикића до свих који раде у смеру да се клуб врати на врх, иако није у могућности да то буде ове или наредне године, али ако буде вере и стрљења једних у друге, мислим да ће то брзо доћи", каже Саша Павловић за Блиц.

Некадашњи саиграч Леброна Џејмса разоткрио је и зашто се и трећи пут није задужио опрему у Хумској 1?

"Тешко ми је када видим да не иде најбоље екипи, али не би било фер ни према навијачима, ни према клубу да играм у оваквом стању јер се не осећам најбоље ни физички ни психички тренутно".

Признаје Саша Павловић да му недостаје кошарка, али само кроз утакмице, не кроз тренинге. Каже и да је овај систем Евролиге савршен за тако нешто, јер "играчи који имају минутажу немају потребу да тренирају". На питање - када је последњи пут узео лопту у руке, уследио је помало неочекиван одговор:

"Аууу, тешко питање. Много пре краја прошле сезоне у Панатинаикосу. Одем можда два пута недељно код Новице Величковића у теретану на Новом Београду. Мислио сам да ћу чешће натерати себе... Чуо сам да и Пековић дође, али га нисам видео. Ето колико сам редован".

Прошлосезонски боравак у Панатинаикосу сумирао је на следећи начин:

"Немам неко позитивно мишљење. Од самог старта није било како сам очекивао. Није Жељко Обрадовић случајно отишао. Био је тамо Сале са његовим стручним штабом, па Кузмић, па Радуљица, одлично дружење, али мислим да нам нису пружили шансу да покажемо колико можемо, посебно Ђорђевићу. Без подршке смо морали да одрадимо сезону. Атина је, иначе, пријатна за живот, време лепо, добри навијачи, пријало је породици, али није ни за мене ни, ни за остале наше био прави потез".

О раду са Александром Ђорђевићем и односу са Душком Вујошевићем причао је бираним речима.

"Сале је феноменалан. Има невероватно самопоуздање и сада ми је јасно зашто је погађао све оне тројке, побеђивао и освајао све што јесте, какав је играч био, а сада и тренер. Стварно сам уживао у раду с њим. Дуле је супер. Није било баш лако у преговорима јер је био скептичан како ћу се понашати на тренинзима, што ме је зачудило. Испоставило се да смо он и ја били задовољни", закључио је Павловић.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

бранко лазиц

07.12.2016 18:44

Врати се у Партизан молим те.

ОДГОВОРИТЕ