Saša Pavlović: Za Partizan sam uvijek tu!

"Od košarke mi nedostaju utakmice, treninzi ne", kaže bivši košarkaš crno-belih, koji od ove jeseni živi u Beogradu.

Košarka 07.12.2016 | 19:15
Saša Pavlović: Za Partizan sam uvijek tu!
Saša Pavlović u Beogradu, a ne nastupa za Partizan.

To se ranije nije događalo, s obzirom na to da je bivši NBA košarkaš u dva navrata pakovao stvari i iz rodnog Bara dolazio na potpis ugovora i treninge crno-belih.

Ove jeseni, igre svog bivšeg tima posmatrao je iz neposredne blizine.

"Uživam sa decom u Beogradu. Jedini posao mi je da vozim i razvozim sina i ćerku u školu i obdanište. Prija mi roditeljstvo, ali nije ni malo lako. Mnogo je lakše igrati košarku i trenirati", kaže Pavlović u intervjuu za "Blic", koji na pitanje o tome šta od košarke prati, kaže...

"Iskreno, pratim samo Partizan i sada Mornar. Drago mi je da su moji Barani ušli u ABA ligu".

Upitan je potom za eventualni treći potpis za Partizan...

"Teško mi je kada vidim da ne ide najbolje ekipi, ali ne bi bilo fer prema ekipi, navijačima i klubu da igram u ovakvom stanju, jer se ne osećam najbolje ni fizički, ni psihički trenutno", iskren je Pavlović.

"Ako treba, tu sam uvek da pomognem, svojim iskrenim razmišljanjem, kao veliki partizanovac. Treba strpljenja i vere. Od Džikića i svih koji rade u smeru da se klub vrati na vrh, iako nije u mogućnosti da to bude ove ili naredne godine, ali ako bude vere jednih u druge to će brzo doći", poručio je Pavlović, koji leto provodi u Baru, a jesen, zimu i proleće u Beogradu.

"Loptu sam poslednji put držao u rukama pre kraja prošle sezone u Panatinaikosu. Odem možda dva puta nedeljno kod Novice Veličkovića u teretanu na Novom Beogradu. Mislio sam da ću češće naterati sebe... Čuo sam da i Peković dođe, ali ga nisam video. Eto koliko sam redovan", kaže Pavlović na kraju intervjua za "Blic" i dodaje da mu od košarke nedostaju samo utakmici, a treninzi ne.

Čekali su navijači Partizana minulog leta trenutak kada će na klupskom sajtu još jednom pročitati vest da će Saša Pavlović ponovo zadužiti opremu Parnog valjka. Ali, to se nije dogodilo.

Nakon preranog rastanka sa Panatinaikosom bio je to viđen scenario gotovo među svim pristalicama crno-belih. Srce je odlučilo da se iskusni NBA šuter posle duge i bogate karijere posveti roditeljstvu i svojoj deci. U opuštenom razgovoru za Blic priča i krije da u tome uživa, ali da mu je ipak bilo lakše da trenira i igra košarku. 

Međutim, miljenik tribina i čovek koji je redovan na utakmicama voljenog kluba poručio je da će, ako bude bilo potrebe, uvek biti tu da pomogne Partizanu.

"Ako treba, tu sam, uvek, da pomognem, svojim iskrenim razmišljanjem, kao veliki partizanovac. Treba strpljenja i vere. Od Džikića do svih koji rade u smeru da se klub vrati na vrh, iako nije u mogućnosti da to bude ove ili naredne godine, ali ako bude vere i strljenja jednih u druge, mislim da će to brzo doći", kaže Saša Pavlović za Blic.

Nekadašnji saigrač Lebrona Džejmsa razotkrio je i zašto se i treći put nije zadužio opremu u Humskoj 1?

"Teško mi je kada vidim da ne ide najbolje ekipi, ali ne bi bilo fer ni prema navijačima, ni prema klubu da igram u ovakvom stanju jer se ne osećam najbolje ni fizički ni psihički trenutno".

Priznaje Saša Pavlović da mu nedostaje košarka, ali samo kroz utakmice, ne kroz treninge. Kaže i da je ovaj sistem Evrolige savršen za tako nešto, jer "igrači koji imaju minutažu nemaju potrebu da treniraju". Na pitanje - kada je poslednji put uzeo loptu u ruke, usledio je pomalo neočekivan odgovor:

"Auuu, teško pitanje. Mnogo pre kraja prošle sezone u Panatinaikosu. Odem možda dva puta nedeljno kod Novice Veličkovića u teretanu na Novom Beogradu. Mislio sam da ću češće naterati sebe... Čuo sam da i Peković dođe, ali ga nisam video. Eto koliko sam redovan".

Prošlosezonski boravak u Panatinaikosu sumirao je na sledeći način:

"Nemam neko pozitivno mišljenje. Od samog starta nije bilo kako sam očekivao. Nije Željko Obradović slučajno otišao. Bio je tamo Sale sa njegovim stručnim štabom, pa Kuzmić, pa Raduljica, odlično druženje, ali mislim da nam nisu pružili šansu da pokažemo koliko možemo, posebno Đorđeviću. Bez podrške smo morali da odradimo sezonu. Atina je, inače, prijatna za život, vreme lepo, dobri navijači, prijalo je porodici, ali nije ni za mene ni, ni za ostale naše bio pravi potez".

O radu sa Aleksandrom Đorđevićem i odnosu sa Duškom Vujoševićem pričao je biranim rečima.

"Sale je fenomenalan. Ima neverovatno samopouzdanje i sada mi je jasno zašto je pogađao sve one trojke, pobeđivao i osvajao sve što jeste, kakav je igrač bio, a sada i trener. Stvarno sam uživao u radu s njim. Dule je super. Nije bilo baš lako u pregovorima jer je bio skeptičan kako ću se ponašati na treninzima, što me je začudilo. Ispostavilo se da smo on i ja bili zadovoljni", zaključio je Pavlović.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

branko lazic

07.12.2016 18:44

Vrati se u Partizan molim te.

ODGOVORITE