Расистичке изјаве Сенада Лулића запалиле Италију!

Ридигер је пре две године продавао чарапе и каишеве, а сад глуми феномена! Репрезентативац Босне и Херцеговине направио праву буру на Чизми изјавама после утакмице са Ромом.

Фудбал 05.12.2016 | 11:30
Расистичке изјаве Сенада Лулића запалиле Италију!
Италија је на ногама због спорних изјава првотимца Лација Сенада Лулића на рачун штопера Роме Антонија Ридигера, који је наводно провоцирао љуте ривале уочи, али и на самом римском дербију.

Лулић је жестоко оплео по тамнопутом фудбалеру након завршетка 165. окршаја између Лација и Роме.

"Ридигер нас је провоцирао и пре утакмице. Пре две године је продавао чарапе и кајишеве у Штутгарту, а сада глуми феномена. То није његова кривица, криви су они око њега, који га нису научили лепим манирима", рекао је Лулић, који је потом одбио да се извини репрезентативцу Немачке.

"Ја сам рекао шта мислим", додао је Лулић.

Ипак, извињење је стигло из клуба, од стране директора за комуникације Артура Дијаконалеа.

"Боле нас коментари и начин на који се све то тумачи. Извињавамо се у име клуба, те изјаве су дате у тренутку жара од играча који је управо изгубио у дербију. Претерао је. Контроверзе су почеле кометарима играча Роме, али све треба да буде у складу са здравим разумом, како све не би ескалирало. Важно је да се препозна грешка, желимо конкуренцију у атмосфери фер-плеја", што је Лацијев стил", поручили су из Лација.

Италија због ових речи увелико грми о расизму репрезентативца Босне и Херцеговине, а уследиле су и реакције некадашњих асова италијанског фудбала. 

Бивши дефанзивац Роме Кристијан Панући рекао је да је Италија додакла дно Лулићевимкоментарима, док је заменик капитена Вучице Данијеле де Роси покушао да спусти тензију помирљивим коментарима.

"Рома и Лацио живе једни поред других, имају заједничке породице и иду у исте школе", рекао Де Роси.

Ипак, тренер Вучице Лучано Спалети је био знатно жустрији и конкретнији.

"Нека говори. Треба га пустити да каже шта хоће, јер његове речи показују каква је особа", рекао је Спалети.

Реакције са свих страна стижу из минута у минут, а остаје да се види каква ће бити реакција челника Серије А, који сасвим сигурно неће бити благонаклони према оваквим изјавама.

Извор: моззартспорт

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

рома

05.12.2016 11:02

Ста је ту раситицко...нигдје не спомиње вјеру.боју козе....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лацио

05.12.2016 11:38

Вјера није расизам.

Name

Играц

05.12.2016 11:06

Ста је ту расистицко?

ОДГОВОРИТЕ