Rasističke izjave Senada Lulića zapalile Italiju!

Ridiger je pre dve godine prodavao čarape i kaiševe, a sad glumi fenomena! Reprezentativac Bosne i Hercegovine napravio pravu buru na Čizmi izjavama posle utakmice sa Romom.

Fudbal 05.12.2016 | 11:30
Rasističke izjave Senada Lulića zapalile Italiju!
Italija je na nogama zbog spornih izjava prvotimca Lacija Senada Lulića na račun štopera Rome Antonija Ridigera, koji je navodno provocirao ljute rivale uoči, ali i na samom rimskom derbiju.

Lulić je žestoko opleo po tamnoputom fudbaleru nakon završetka 165. okršaja između Lacija i Rome.

"Ridiger nas je provocirao i pre utakmice. Pre dve godine je prodavao čarape i kajiševe u Štutgartu, a sada glumi fenomena. To nije njegova krivica, krivi su oni oko njega, koji ga nisu naučili lepim manirima", rekao je Lulić, koji je potom odbio da se izvini reprezentativcu Nemačke.

"Ja sam rekao šta mislim", dodao je Lulić.

Ipak, izvinjenje je stiglo iz kluba, od strane direktora za komunikacije Artura Dijakonalea.

"Bole nas komentari i način na koji se sve to tumači. Izvinjavamo se u ime kluba, te izjave su date u trenutku žara od igrača koji je upravo izgubio u derbiju. Preterao je. Kontroverze su počele kometarima igrača Rome, ali sve treba da bude u skladu sa zdravim razumom, kako sve ne bi eskaliralo. Važno je da se prepozna greška, želimo konkurenciju u atmosferi fer-pleja", što je Lacijev stil", poručili su iz Lacija.

Italija zbog ovih reči uveliko grmi o rasizmu reprezentativca Bosne i Hercegovine, a usledile su i reakcije nekadašnjih asova italijanskog fudbala. 

Bivši defanzivac Rome Kristijan Panući rekao je da je Italija dodakla dno Lulićevimkomentarima, dok je zamenik kapitena Vučice Danijele de Rosi pokušao da spusti tenziju pomirljivim komentarima.

"Roma i Lacio žive jedni pored drugih, imaju zajedničke porodice i idu u iste škole", rekao De Rosi.

Ipak, trener Vučice Lučano Spaleti je bio znatno žustriji i konkretniji.

"Neka govori. Treba ga pustiti da kaže šta hoće, jer njegove reči pokazuju kakva je osoba", rekao je Spaleti.

Reakcije sa svih strana stižu iz minuta u minut, a ostaje da se vidi kakva će biti reakcija čelnika Serije A, koji sasvim sigurno neće biti blagonakloni prema ovakvim izjavama.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

roma

05.12.2016 11:02

Sta je tu rasiticko...nigdje ne spominje vjeru.boju koze....

ODGOVORITE
Name

Lacio

05.12.2016 11:38

Vjera nije rasizam.

Name

Igrac

05.12.2016 11:06

Sta je tu rasisticko?

ODGOVORITE