ХОЛ: Фајенорд демолирао комшије! Ајакс га прати!

Торнстрина бомба разнела Спарту! Лидер Ередивизије убедљив у ротердамском дербију - 6:1. Ајакс прати Фајенорд: Гронинген промашивао у Амстердаму! Копљаници славили у последњем мечу 15.кола Ередивизије – 2:0.

Фудбал 05.12.2016 | 11:00
ХОЛ: Фајенорд демолирао комшије! Ајакс га прати!
Само због прелепе голчине Јенса Торнстре у финишу првог полувремена вредело је данас присуствовати великом ротердамском дербију између Фајенорда и Спарте. Све остало није личило на градски дерби јер је великан са Де Кајпа демолирао комшије са чак 6:1 и поново се одлепио пратиоцу Ајаксу на три бода.

Већ после првих 45 минута било је јасно да бодови остају на на познатом стадиону, а за то су се побринули Вилена и Торнстра. Посебно прелеп био је други гол домаћина када је Холанђанин мајсторски пимповао и птом снајперски прецизно спаковао лопту иза леђа данас несрећног голмана Кортсмита. 

Био је то најлепши детаљ овог меча, а на крилима тог вођства Фајенорд је у наставку до врха напунио мрежу Спарте. Најбољи стрелац домаћина Николаи Јоргенсен је са још два комада стигао до бројке од 11 погодака, а тачку на сјајну партију домаћина ставио је штопер Ботенгин у 73. минуту.

Све што је Спарта урадила на овом мечу био је почасни погодак за који се побринуо резервиста Верхар у 86. минуту, али су убрзо у надокнади добили још једну пацку за коју се побринуо Ељеро Елија који је поставио коначних 6:1.

Ајакс прати Фајенорд: Гронинген промашивао у Амстердаму! Копљаници славили у последњем мечу 15.кола Ередивизије – 2:0.

Прошле седмице минималац у Херенвену, овог поподнева дупла порција у судару са Гронингеном... Ајакс је постао специјалиста за клубове са севера Холандије, уједно продуживши интервал утакмица без примљеног гола – 2:0.

Био је 6.новембар када је Ајакс гостовао у Алкмару и ишчупао бод. Од тада Копљаници не знају да оману, нити знају да приме гол. Вечерас на Амстердам Арени Гронинген је озбиљно претио, имало неколико колосалних прилика, чак је и статива спашавала домаћина. Међутим, мрежа Андре Онана се није затресла.

На другој страни Ајакс је у раној фази меча дошао до вођства. Стрелац је био Санчез у девтом минуту. Гости су после тога, у најмању руку, били равноправан ривал. Имали су и иницијативу, међутим нису нашли координате вредне гола. Казна је стигла врло брзо. Сиех је постигао гол из пенала, а до краја меча је успео и да промаши са беле тачке.

Победом над Гронингеном Ајакс је изједначио на табели са Фајенродом.

ЕРЕДИВИЗИЈА, 15. КОЛО

Петак:

Хераклес - НЕЦ 2:0 (1:0)

/Дуарте 37, Арментерос 83/

Субота:

Го Ахед Иглс - Херенвен 1:3 (1:3)

/Матсен 5 - Гучханејхад 20, 27, Кобајаши 45/

Ексцелзиор - АЗ Алкмар 3:3 (2:2)

/Елберс 9, Хаселбајнк 26 пенал, Фаик 65 - Мирен 11, Танковић 34, Вујтенс 76/

Рода - ПСВ 0:0

Витесе - Цволе 3:1 (2:0)

/Бејкер 32, Женг 41, Нејтан 90+2 - Шенкевелд 67/

Недеља:

Ден Хаг - Утрехт 0:2 (0:1)

/Баразит 29, Алер 83/

Фајенорд - Спарта 6:1 (2:0)

/Вилена 24, Торнстра 43, Јоргенсен59, 64, Ботенгин 73, Елија 90+3 - Верхар 86/

Виљем ИИ - Твенте 0:0

Ајакс – Гронинген 2:0 (1:0)
/Санчез 9, Сиех 72/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар