HOL: Fajenord demolirao komšije! Ajaks ga prati!

Tornstrina bomba raznela Spartu! Lider Eredivizije ubedljiv u roterdamskom derbiju - 6:1. Ajaks prati Fajenord: Groningen promašivao u Amsterdamu! Kopljanici slavili u poslednjem meču 15.kola Eredivizije – 2:0.

Fudbal 05.12.2016 | 11:00
HOL: Fajenord demolirao komšije! Ajaks ga prati!
Samo zbog prelepe golčine Jensa Tornstre u finišu prvog poluvremena vredelo je danas prisustvovati velikom roterdamskom derbiju između Fajenorda i Sparte. Sve ostalo nije ličilo na gradski derbi jer je velikan sa De Kajpa demolirao komšije sa čak 6:1 i ponovo se odlepio pratiocu Ajaksu na tri boda.

Već posle prvih 45 minuta bilo je jasno da bodovi ostaju na na poznatom stadionu, a za to su se pobrinuli Vilena i Tornstra. Posebno prelep bio je drugi gol domaćina kada je Holanđanin majstorski pimpovao i ptom snajperski precizno spakovao loptu iza leđa danas nesrećnog golmana Kortsmita. 

Bio je to najlepši detalj ovog meča, a na krilima tog vođstva Fajenord je u nastavku do vrha napunio mrežu Sparte. Najbolji strelac domaćina Nikolai Jorgensen je sa još dva komada stigao do brojke od 11 pogodaka, a tačku na sjajnu partiju domaćina stavio je štoper Botengin u 73. minutu.

Sve što je Sparta uradila na ovom meču bio je počasni pogodak za koji se pobrinuo rezervista Verhar u 86. minutu, ali su ubrzo u nadoknadi dobili još jednu packu za koju se pobrinuo Eljero Elija koji je postavio konačnih 6:1.

Ajaks prati Fajenord: Groningen promašivao u Amsterdamu! Kopljanici slavili u poslednjem meču 15.kola Eredivizije – 2:0.

Prošle sedmice minimalac u Herenvenu, ovog popodneva dupla porcija u sudaru sa Groningenom... Ajaks je postao specijalista za klubove sa severa Holandije, ujedno produživši interval utakmica bez primljenog gola – 2:0.

Bio je 6.novembar kada je Ajaks gostovao u Alkmaru i iščupao bod. Od tada Kopljanici ne znaju da omanu, niti znaju da prime gol. Večeras na Amsterdam Areni Groningen je ozbiljno pretio, imalo nekoliko kolosalnih prilika, čak je i stativa spašavala domaćina. Međutim, mreža Andre Onana se nije zatresla.

Na drugoj strani Ajaks je u ranoj fazi meča došao do vođstva. Strelac je bio Sančez u devtom minutu. Gosti su posle toga, u najmanju ruku, bili ravnopravan rival. Imali su i inicijativu, međutim nisu našli koordinate vredne gola. Kazna je stigla vrlo brzo. Sieh je postigao gol iz penala, a do kraja meča je uspeo i da promaši sa bele tačke.

Pobedom nad Groningenom Ajaks je izjednačio na tabeli sa Fajenrodom.

EREDIVIZIJA, 15. KOLO

Petak:

Herakles - NEC 2:0 (1:0)

/Duarte 37, Armenteros 83/

Subota:

Go Ahed Igls - Herenven 1:3 (1:3)

/Matsen 5 - Gučhanejhad 20, 27, Kobajaši 45/

Ekscelzior - AZ Alkmar 3:3 (2:2)

/Elbers 9, Haselbajnk 26 penal, Faik 65 - Miren 11, Tanković 34, Vujtens 76/

Roda - PSV 0:0

Vitese - Cvole 3:1 (2:0)

/Bejker 32, Ženg 41, Nejtan 90+2 - Šenkeveld 67/

Nedelja:

Den Hag - Utreht 0:2 (0:1)

/Barazit 29, Aler 83/

Fajenord - Sparta 6:1 (2:0)

/Vilena 24, Tornstra 43, Jorgensen59, 64, Botengin 73, Elija 90+3 - Verhar 86/

Viljem II - Tvente 0:0

Ajaks – Groningen 2:0 (1:0)
/Sančez 9, Sieh 72/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar