Видео, БЕЛ: Обрадовићев првенац за Андерлехт! Лудило и прекид у валонском дербију!

Озбиљно лукавство српског бека који је у налету... Српски репрезентативац постигао леп гол у завршници дуела за осигурање победе у тренуцима са играчем мање - 1:3. Лудило у валонском дербију: Петарде, топовски удар – прекид! Јанковић џабе узимао мегафон, навијачи покопали Стандард! Меч између Шарлроа и Стандарда из Лијежа прекинут у 67.минуту због дивљања навијача гостију!

Фудбал 05.12.2016 | 10:45
Видео, БЕЛ: Обрадовићев првенац за Андерлехт! Лудило и прекид у валонском дербију!
Андерлехт је у серији! После три меча без победе, сада је Краљевски клуб дошао до другог везаног тријумфа и то на страни, против Кортрајка. Славио је с 3:1 и тако дошао до 31. бода и сада је на три далеко од Зулте Варегема. После вођства од 2:0, клуб из Брисела је примио гол, али је на крају Иван Обрадовић поготком у 83. минуту успео да осигура победу Краљевском клубу. 

Кренуо је са бока, полако се приближавао голу, и када су сви очекивали центаршут он је закуцао лопту под пречку.

Ово је његов први гол у дресу Андерлехта, и први гол уопште од априла 2015. године. Такође, ово му је трећи наступ ове сезоне, на другом је забележио асистенцију. Против Велса је одиграо јако добро у дресу репрезентације Србије.



Кортрајк је највећу грешку направио у 18. минуту када је Каге промашио пенал, а Нилолае Станчију је казнио противника у 29. минуту. Онда је на сцену ступио најбољи стрелац лиге Лукаш Теодорчук са својим 12. голом у сезони чиме је најбољи стрелац лиге, а целокупан утисак покварио је домаћин голом у 74. минуту преко Садија.

Мало пре тога Станчију је искључен па је са 15 минута пре краја гост морао да стрепи да ли ће доћи до нова три бода, али је на крају успео у намери. Обрадовић је погодио и ставио тачку на овај дуел.

Андерлехт је у игри. У великој мери захваљујући Обрадовићу. После великих проблема са повредама, сигурно је да ће му ово много значити.

Лудило у валонском дербију: Петарде, топовски удар – прекид! Јанковић џабе узимао мегафон, навијачи покопали Стандард! Меч између Шарлроа и Стандарда из Лијежа прекинут у 67.минуту због дивљања навијача гостију.

Балканска правила у валонском дербију! Све је перфектно урадио тренер Стандарда Александар Јанковић уочи дуела са Шарлроа. Прочитао је игру данашњег ривала који осам месеци није изгубио као домаћин, пробудио је уснули таленат некада великих нада светског фудбала Белфодила и Орланда Са... Али ће на крају бити жртва пира сопствених навијача.

Стандард је очитао фудбалску лекцију великом локалном ривалу. Имао је вођство од 3:1 у 57.минуту, али други погодак Португалца Орланда Са уместо велике радости пробудио је мржњу навијача клуба из Лијежа.

Фанови Стандарда засули су терен петардама и димним бомбама, гађали голмана Шарлроа. Сасвим довољно да главни арбитар меча прекине утакмицу. Покушао је Јанковић да смири навијаче. Претрчао терен, затим је узао мегафон у руке и у емотивном говору покушао да смири навијаче. Успео је само на тренутак.

После десетоминутног прекида утакмица је настављена, али навијачи Стандарда су вечерас одлучили да буду неваљали. А кад је тако ретко која сила може да заустави негативну енергију са трибина. Играо се 67.минут када су навијачи Стандарда поново почели да користе петарде и топовске ударе. Овог пута арбитар је деифитивно прекинуо меч.

Навијачи Стандарда су упропастили једну од најбољих игара екипе из Лијежа у овој сезони. Иако је Шарлроа повела, удружен им снагама Фернандо Са и Белфодил су показали да нису заборавили да играју фудбал. Мада нису направили каријере какве су им предвиђали.

Португалац је донео изједначење, а потом је Алжирац Белфодил у 51.минуту убио паука из слободног ударца... Све је ишло на воденицу Стандарда до поменутог прекида. Чини се да су навијачи поништили труд и вечерашњи сјај Јанковићеве екипе.

ПРО ЛИГА, 17.коло

Петак

Мехелен – Еупен 1:0 (0:0)

/Јади 90/

Субота

Бриж – Остенде 2:0

/Искијердо 58, Фосен 90+4/

Зулте Варегем – Беверен 1:1 (1:1)

/Леје 4 - Гано 36/

Сент Труден – Мускрон 1:0 (0:0)

/Рубен 52/

Вестерло – Гент 0:0

Недеља

Кортријк – Андерлехт 1:3 (0:1
/Сади 74 - Станчију 29, Теодорчук 56, Обрадовић 83/

Шарлроа – Стандард 1:3 (1:1) прекид у 67.минуту
/Бакар 12 – Орландо Са 23 и 57, Белфодил 51/

Генк – Локерен 1:2 (1:0)
/Тросард 20 - Терки 66, Болбат 75/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар