Ф1: Стиже ли Алонсо у Волфов табор? Еклстон је проводаџија!

Берни Еклстон сматра да је долазак Фернанда Алонса у Мерцедес извеснији од Фетеловог трансфера о коме се такође прича...

Остали спортови 07.12.2016 | 10:15
Ф1: Стиже ли Алонсо у Волфов табор? Еклстон је проводаџија!
Да ли је на помолу тежак прелазни рок у екипи Мерцедес АМГ Петронаса? Свакако да је тако јер Тото Волф, шеф шампионске екипе има пред собом Луиса Хамилтона који свакако неће делити бокс с макар ким. Волф је с тим у вези рекао да је на тешким мукама јер замену за Нико Розберга није лако пронаћи. Имена Себастијана Фетела из Ферарија и Фернанда Алонса из Мекларен Хонде опције су за кадровску попуну о којима је одмах почело да се прича!

„Сасвим је могуће да Алонсо замени Розберга у Мерцедесу. На руководећим местима у Мекларену сада седе нови људи који можда претерано и не желе Фернанда у тиму“, рекао је Берни Еклстон и на неки начин наговестио да Мекларен Хонда жели да се отараси бившег шампиона, али и да профитира од његовог трансфера у најјачу екипу шампионата. Уз то Еклстон сматра да од Фетелов прелазак у немачку екипу није реалан нити могућ.

„Фетел у Мерцедесу! Мислим да то није могуће. Мој став је да Себастијан не жели да буде у истој екипи са Хамилтоном“, рекао је Еклстон и навео како у мору спекулација на светлост дана излази и идеја оВерстапеновом преласку у табор Тото Волфа. По Еклстону ни ова варијанта није ништа више од обичне кулоарске приче.

Тренутно по свим могућим проценама челника екипа, али и стручне јавности највеће шансе за трансфер у Мерцедес има управо Фернандо Алонсо. Разлози за овакво размишљање су вишеструке природе. Јендноставно, екипи Тото Волфа и Никија Лауде треба искусан возач са шампионским искуством. Алонсо је управо то, али жеље су једно а могућности нешто друго. Возачу Мекларена је ипак време да размисли о свему. Крупне, можда и судбоносне одлуке у позним такмичарским годинама не доносе се преко ноћи и не ломе преко колена.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар