F1: Stiže li Alonso u Volfov tabor? Eklston je provodadžija!

Berni Eklston smatra da je dolazak Fernanda Alonsa u Mercedes izvesniji od Fetelovog transfera o kome se takođe priča...

Ostali sportovi 07.12.2016 | 10:15
F1: Stiže li Alonso u Volfov tabor? Eklston je provodadžija!
Da li je na pomolu težak prelazni rok u ekipi Mercedes AMG Petronasa? Svakako da je tako jer Toto Volf, šef šampionske ekipe ima pred sobom Luisa Hamiltona koji svakako neće deliti boks s makar kim. Volf je s tim u vezi rekao da je na teškim mukama jer zamenu za Niko Rozberga nije lako pronaći. Imena Sebastijana Fetela iz Ferarija i Fernanda Alonsa iz Meklaren Honde opcije su za kadrovsku popunu o kojima je odmah počelo da se priča!

„Sasvim je moguće da Alonso zameni Rozberga u Mercedesu. Na rukovodećim mestima u Meklarenu sada sede novi ljudi koji možda preterano i ne žele Fernanda u timu“, rekao je Berni Eklston i na neki način nagovestio da Meklaren Honda želi da se otarasi bivšeg šampiona, ali i da profitira od njegovog transfera u najjaču ekipu šampionata. Uz to Eklston smatra da od Fetelov prelazak u nemačku ekipu nije realan niti moguć.

„Fetel u Mercedesu! Mislim da to nije moguće. Moj stav je da Sebastijan ne želi da bude u istoj ekipi sa Hamiltonom“, rekao je Eklston i naveo kako u moru spekulacija na svetlost dana izlazi i ideja oVerstapenovom prelasku u tabor Toto Volfa. Po Eklstonu ni ova varijanta nije ništa više od obične kuloarske priče.

Trenutno po svim mogućim procenama čelnika ekipa, ali i stručne javnosti najveće šanse za transfer u Mercedes ima upravo Fernando Alonso. Razlozi za ovakvo razmišljanje su višestruke prirode. Jendnostavno, ekipi Toto Volfa i Nikija Laude treba iskusan vozač sa šampionskim iskustvom. Alonso je upravo to, ali želje su jedno a mogućnosti nešto drugo. Vozaču Meklarena je ipak vreme da razmisli o svemu. Krupne, možda i sudbonosne odluke u poznim takmičarskim godinama ne donose se preko noći i ne lome preko kolena.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar