У уторак наставак прекинуте сједнице

Конститутивна сједница Скупштине општине Сребреница, која је прекинута, биће настављена у уторак, 6. децембра, рекао је новоизабрани предсједавајући радног Предсједништва Хакија Мехољић из СДП-а БиХ.

Република Српска 04.12.2016 | 21:40
У уторак наставак прекинуте сједнице
"Договорено је да у уторак наставимо рад и да након завршетка конститутивне одржимо и тематску сједницу Скупштине општине о ребалансу буџета за ову и нацрту буџета за идућу годину", рекао је раније Мехољић Срни.

На питање да ли ће одборници СДА учествовати у наставку засједања, он је рекао да постоји већина одборника која је спремна да учествује у раду Скупштине општине с циљем заштите интереса грађана.

"Они ако неће да раде то је њихов избор, а ми ћемо радити без њих", поручио је Мехољић.

Предсједник сребреничког СНСД-а Радомир Павловић рекао је Срни да ће у понедјељак, 5. децембра, радна група СДА донијети одлуку о учешћу одборника те странке у скупштинској већини што ће саопштити у уторак на наставку сједнице.

"Ми ћемо имати 12, а можда и 14 одборника који ће сачињавати скупштинску већину и без одборника СДА и нема потребе да се наставак сједнице одгађа за седам дана што је тражила СДА", каже Павловић.

До прекида је дошло јер су одборници Савеза СДА-СББ-СБиХ напустили сједницу због неусвајања њиховог захтјева за њеним прекидањем пошто није дефинисан став СДА око учешћа у власти у овој општини.

Претходно је донесена одлука о разјешавању одборника из прошлог сазива те предсједника и потпредсједника Скупштине општине.

Такође, новоизабрани одборници и начелник општине положили су заклетву и потписали свечану изјаву о поштовању етичког кодекса чиме је конституисан нови сазив Скупштине ове општине који је усвојио и дневни ред за данашњу сједницу прије прекида њеног рада.

Изабрана су радна тијела за спровођење процедуре избора предсједника и потпредсједника Скупштине општине што треба да се обави тајним гласањем у наставку сједнице.

За начелника сребреничке општине на посљедњим изборима изабран је заједнички кандидат свих српских странака Младен Грујичић. Он је први Србин начелник ове општине.

Општински парламент броји 21 одборника од којих је 12 Срба и девет Бошњака, а након 18 година први пут су српски одборници у већини у сребреничкој Скупштини.

Извор: СРНА

Коментари / 0

Оставите коментар