U utorak nastavak prekinute sjednice

Konstitutivna sjednica Skupštine opštine Srebrenica, koja je prekinuta, biće nastavljena u utorak, 6. decembra, rekao je novoizabrani predsjedavajući radnog Predsjedništva Hakija Meholjić iz SDP-a BiH.

Republika Srpska 04.12.2016 | 21:40
U utorak nastavak prekinute sjednice
"Dogovoreno je da u utorak nastavimo rad i da nakon završetka konstitutivne održimo i tematsku sjednicu Skupštine opštine o rebalansu budžeta za ovu i nacrtu budžeta za iduću godinu", rekao je ranije Meholjić Srni.

Na pitanje da li će odbornici SDA učestvovati u nastavku zasjedanja, on je rekao da postoji većina odbornika koja je spremna da učestvuje u radu Skupštine opštine s ciljem zaštite interesa građana.

"Oni ako neće da rade to je njihov izbor, a mi ćemo raditi bez njih", poručio je Meholjić.

Predsjednik srebreničkog SNSD-a Radomir Pavlović rekao je Srni da će u ponedjeljak, 5. decembra, radna grupa SDA donijeti odluku o učešću odbornika te stranke u skupštinskoj većini što će saopštiti u utorak na nastavku sjednice.

"Mi ćemo imati 12, a možda i 14 odbornika koji će sačinjavati skupštinsku većinu i bez odbornika SDA i nema potrebe da se nastavak sjednice odgađa za sedam dana što je tražila SDA", kaže Pavlović.

Do prekida je došlo jer su odbornici Saveza SDA-SBB-SBiH napustili sjednicu zbog neusvajanja njihovog zahtjeva za njenim prekidanjem pošto nije definisan stav SDA oko učešća u vlasti u ovoj opštini.

Prethodno je donesena odluka o razješavanju odbornika iz prošlog saziva te predsjednika i potpredsjednika Skupštine opštine.

Takođe, novoizabrani odbornici i načelnik opštine položili su zakletvu i potpisali svečanu izjavu o poštovanju etičkog kodeksa čime je konstituisan novi saziv Skupštine ove opštine koji je usvojio i dnevni red za današnju sjednicu prije prekida njenog rada.

Izabrana su radna tijela za sprovođenje procedure izbora predsjednika i potpredsjednika Skupštine opštine što treba da se obavi tajnim glasanjem u nastavku sjednice.

Za načelnika srebreničke opštine na posljednjim izborima izabran je zajednički kandidat svih srpskih stranaka Mladen Grujičić. On je prvi Srbin načelnik ove opštine.

Opštinski parlament broji 21 odbornika od kojih je 12 Srba i devet Bošnjaka, a nakon 18 godina prvi put su srpski odbornici u većini u srebreničkoj Skupštini.

Izvor: SRNA

Komentari / 0

Ostavite komentar