Бекер о Имасу: Унутра сам, знам све, али...

Борис Бекер, тренер Новака Ђоковића, рекао је да је упознат са проблемима унутар тима, али да не жели да их износи у јавност.

Тенис 05.12.2016 | 22:45
Бекер о Имасу: Унутра сам, знам све, али...
После пада у игри српског играча и појаве Пепеа Имаса, којег су многи назвали гуруом, појавила се бојазан да ће прекинути сарадњу са немачким тренером са којим ради више од три године.

Наводно је Бекер поставио ултиматум Новаку, којим тражи да се смањи Имасова улога у тиму, али ништа од тога није желео да открије медијима.

„Слушајте, ја сам унутра, знам све, али не могу да вам кажем. Волим свог играча и заштитићу га тако што никада нећу ништа рећи о томе. Позивам се на свој ’пети амандман“, рекао је Бекер.

Током периода сарадње Србин је постао најдоминантнији тенисер планете, освојио је све што се може освојити, па се поставља питање да ли ће уговор бити обновљен.

„Тренутно смо у процесу и не могу да кажем ништа више од тога. Не могу да кажем да и не могу да кажем не“, истакао је Немац.

За три године освојено је седам гренд слемова, а титулом на Ролан Гаросу ове године комплетиран је сан сваког играча ’белог спорта’, али и невероватан податак да је у исто време био у власништву сва четири највећа пехара у тенису.

„Заиста сам уживао у протекле три године, било је невероватно. Био сам у елементу и наставићу да будем у будућности. Не жалим ни за чим, то је била невероватна авантура. Први део сезоне је био нестварно успешан, а заокружили смо га освајањем Отвореног првенства Француске о којем је Новак сањао. Већ у Мадриду и Риму сте могли да осетите да је ’нови момак у граду (Мари)“.

Британац је, за разлику од Ђоковића, био изузетан у другом делу сезоне и заслужено дошао до првог места.

„Морате разумети да сваки спортиста после константних победа мора да се умори, из било ког разлога. То се догодило са Новаком после Ролан Гароса. Имао је право да узме слободно, да ’јури’ друге приоритете, проводи више времена са породицама. Људи заборављају да је једини начин да остварите толики успех то да сте потпуно фокусирани и себични, али након неколико година останете усамљени. Доминантан играч је можда одлучио да направи паузу. Имате много примера – Бјерн Борг се повукао са 26, Агаси је имао много дугих пауза током каријере, ја сам такође паузирао. Погледајте Тајгера Вудса или Лионела Месија после Светског првенства пре две године. То је најнормалнија ствар за спортисту“.

Уследио је тежак период праћен болним поразом у првом колу Олимпијских игара у Бразилу, али и препун незгодних повреда.

„Следећих шест месеци смо другачије радили због повреда и других проблема. Руке су нам биле везане, нисмо могли да радимо као раније. Мислим да смо спасли годину на УС опену. Новак је стигао повређен, имао је среће са жребом и у другој недељи је могао да игра како је желео. Пласман у финале је био невероватан подвиг знајући у каквом је стању стигао у Њујорк“.

На крају, година је завршена директном борбом са Маријем за титулу и прво место на крају сезоне.

„Губитак првог места и пораз у финалу УС опена су били болни јер толико дуго није губио, али је, када се погледају његове године, то био прави сигнал у право време. Мора да тренира још јаче и буде посвећенији. Меч са Нишикоријем у полуфиналу одиграо је као у првих шест месеци сезоне. Тако добро игра када је све на месту. Међутим, нисам могао да верујем колико је био лош у недељу у финалу. То је вероватно најгори меч под мојим вођством и сада, две недеље касније, не знам шта се десило“, закључио је Бекер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар