Beker o Imasu: Unutra sam, znam sve, ali...

Boris Beker, trener Novaka Đokovića, rekao je da je upoznat sa problemima unutar tima, ali da ne želi da ih iznosi u javnost.

Tenis 05.12.2016 | 22:45
Beker o Imasu: Unutra sam, znam sve, ali...
Posle pada u igri srpskog igrača i pojave Pepea Imasa, kojeg su mnogi nazvali guruom, pojavila se bojazan da će prekinuti saradnju sa nemačkim trenerom sa kojim radi više od tri godine.

Navodno je Beker postavio ultimatum Novaku, kojim traži da se smanji Imasova uloga u timu, ali ništa od toga nije želeo da otkrije medijima.

„Slušajte, ja sam unutra, znam sve, ali ne mogu da vam kažem. Volim svog igrača i zaštitiću ga tako što nikada neću ništa reći o tome. Pozivam se na svoj ’peti amandman“, rekao je Beker.

Tokom perioda saradnje Srbin je postao najdominantniji teniser planete, osvojio je sve što se može osvojiti, pa se postavlja pitanje da li će ugovor biti obnovljen.

„Trenutno smo u procesu i ne mogu da kažem ništa više od toga. Ne mogu da kažem da i ne mogu da kažem ne“, istakao je Nemac.

Za tri godine osvojeno je sedam grend slemova, a titulom na Rolan Garosu ove godine kompletiran je san svakog igrača ’belog sporta’, ali i neverovatan podatak da je u isto vreme bio u vlasništvu sva četiri najveća pehara u tenisu.

„Zaista sam uživao u protekle tri godine, bilo je neverovatno. Bio sam u elementu i nastaviću da budem u budućnosti. Ne žalim ni za čim, to je bila neverovatna avantura. Prvi deo sezone je bio nestvarno uspešan, a zaokružili smo ga osvajanjem Otvorenog prvenstva Francuske o kojem je Novak sanjao. Već u Madridu i Rimu ste mogli da osetite da je ’novi momak u gradu (Mari)“.

Britanac je, za razliku od Đokovića, bio izuzetan u drugom delu sezone i zasluženo došao do prvog mesta.

„Morate razumeti da svaki sportista posle konstantnih pobeda mora da se umori, iz bilo kog razloga. To se dogodilo sa Novakom posle Rolan Garosa. Imao je pravo da uzme slobodno, da ’juri’ druge prioritete, provodi više vremena sa porodicama. Ljudi zaboravljaju da je jedini način da ostvarite toliki uspeh to da ste potpuno fokusirani i sebični, ali nakon nekoliko godina ostanete usamljeni. Dominantan igrač je možda odlučio da napravi pauzu. Imate mnogo primera – Bjern Borg se povukao sa 26, Agasi je imao mnogo dugih pauza tokom karijere, ja sam takođe pauzirao. Pogledajte Tajgera Vudsa ili Lionela Mesija posle Svetskog prvenstva pre dve godine. To je najnormalnija stvar za sportistu“.

Usledio je težak period praćen bolnim porazom u prvom kolu Olimpijskih igara u Brazilu, ali i prepun nezgodnih povreda.

„Sledećih šest meseci smo drugačije radili zbog povreda i drugih problema. Ruke su nam bile vezane, nismo mogli da radimo kao ranije. Mislim da smo spasli godinu na US openu. Novak je stigao povređen, imao je sreće sa žrebom i u drugoj nedelji je mogao da igra kako je želeo. Plasman u finale je bio neverovatan podvig znajući u kakvom je stanju stigao u Njujork“.

Na kraju, godina je završena direktnom borbom sa Marijem za titulu i prvo mesto na kraju sezone.

„Gubitak prvog mesta i poraz u finalu US opena su bili bolni jer toliko dugo nije gubio, ali je, kada se pogledaju njegove godine, to bio pravi signal u pravo vreme. Mora da trenira još jače i bude posvećeniji. Meč sa Nišikorijem u polufinalu odigrao je kao u prvih šest meseci sezone. Tako dobro igra kada je sve na mestu. Međutim, nisam mogao da verujem koliko je bio loš u nedelju u finalu. To je verovatno najgori meč pod mojim vođstvom i sada, dve nedelje kasnije, ne znam šta se desilo“, zaključio je Beker.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar