Грин и Томпсон: Тренеру, само Ви "дувајте"!

Кошаркаши Голден Стејта Дрејмонд Грин и Клеј Томпсон стали су у заштиту тренера Стива Кера који је признао да је користио марихуану.

Кошарка 07.12.2016 | 10:45
Грин и Томпсон: Тренеру, само Ви "дувајте"!
Кер је пре неколико дана изјавио да је у два наврата пробао марихуану у последњих годину и по дана, како би покушао да превазиђе болове у леђима.

Он је имао две операције леђа због чега се одлучио на медицинско коришћење марихуане, а потом и започео кампању да челници НБА лиге дозволе кошаркашима када осећају снажне болове, чиме би заменили лекове попут викодина.

"Никада нисам пробао и тачка. Не могу да кажем да много знам о томе, али сам чуо од играча америчког фудбала јер мислим да много њих користи због бола који осећају. Када чујете коментаре Стива, све има смисла. Када знате да нешто долази из земље, као што поврће долази из земље, охрабрују вас да то једете. Има смисла користити нешто тако уместо вештачке пилуле. Ако ублажава болове попут лекова, онда може бити добро за ваше здравље", рекао је Грин.

Грин је навео да медији не би требало да стварају погрешну слику о овој ситуацији.

"Живимо у таквом свету да ће вам прва ствар на телефону искочити по називом 'Стив Кер је рекао да је двапут пушио траву'. Само желе јак наслов, а када прочитате, будете у фазону: 'Човече, ово има много смисла".

Кер је признао да му ни ова лака дрога није много помогла у периоду опоравка.

"Једино што могу да кажем јесте да је природна, расте из земље. Можда је, како је Кер рекао, боља од Викодина. Увек је потребно да човек попут Стива нешто изјави или уради како би се започела расправа", казао је Грин.

Томпсон има слично мишљење.

"Не треба користити из задовољства, то никада не би смело да се ради. Али ако се марихуана користи у медицинске сврхе, људи могу да имају користи, посебно ако се суочавају са великим боловима", закључио је Томпсон.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар