Grin i Tompson: Treneru, samo Vi "duvajte"!

Košarkaši Golden Stejta Drejmond Grin i Klej Tompson stali su u zaštitu trenera Stiva Kera koji je priznao da je koristio marihuanu.

Košarka 07.12.2016 | 10:45
Grin i Tompson: Treneru, samo Vi "duvajte"!
Ker je pre nekoliko dana izjavio da je u dva navrata probao marihuanu u poslednjih godinu i po dana, kako bi pokušao da prevaziđe bolove u leđima.

On je imao dve operacije leđa zbog čega se odlučio na medicinsko korišćenje marihuane, a potom i započeo kampanju da čelnici NBA lige dozvole košarkašima kada osećaju snažne bolove, čime bi zamenili lekove poput vikodina.

"Nikada nisam probao i tačka. Ne mogu da kažem da mnogo znam o tome, ali sam čuo od igrača američkog fudbala jer mislim da mnogo njih koristi zbog bola koji osećaju. Kada čujete komentare Stiva, sve ima smisla. Kada znate da nešto dolazi iz zemlje, kao što povrće dolazi iz zemlje, ohrabruju vas da to jedete. Ima smisla koristiti nešto tako umesto veštačke pilule. Ako ublažava bolove poput lekova, onda može biti dobro za vaše zdravlje", rekao je Grin.

Grin je naveo da mediji ne bi trebalo da stvaraju pogrešnu sliku o ovoj situaciji.

"Živimo u takvom svetu da će vam prva stvar na telefonu iskočiti po nazivom 'Stiv Ker je rekao da je dvaput pušio travu'. Samo žele jak naslov, a kada pročitate, budete u fazonu: 'Čoveče, ovo ima mnogo smisla".

Ker je priznao da mu ni ova laka droga nije mnogo pomogla u periodu oporavka.

"Jedino što mogu da kažem jeste da je prirodna, raste iz zemlje. Možda je, kako je Ker rekao, bolja od Vikodina. Uvek je potrebno da čovek poput Stiva nešto izjavi ili uradi kako bi se započela rasprava", kazao je Grin.

Tompson ima slično mišljenje.

"Ne treba koristiti iz zadovoljstva, to nikada ne bi smelo da se radi. Ali ako se marihuana koristi u medicinske svrhe, ljudi mogu da imaju koristi, posebno ako se suočavaju sa velikim bolovima", zaključio je Tompson.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar