Најављен референдум о реформи правосуђа

"Ако смо се опредјелили за европски пут, онда морамо да направимо правну државу, а то је немогуће без озбиљне реформе правосуђа", изјавио је данас у Источном Сарајеву предсједник СДС-а Вукота Говедарица и најавио могућност референдума о реформи правосуђа.

Република Српска 04.12.2016 | 16:30
Најављен референдум о реформи правосуђа
"Фрапантно је да предсједник Всоког судског и тужилачког савјета БиХ јавно призна да је избор Главних тужилаца БиХ био катастрофалан и погрешан, а застрашујуће је да предсједник Суда БиХ јавно каже да у БиХ постоји правосудна мафија", истиче Говедарица, те додаје да је неопходна озбиљна реформа правосуђа, прије свега на нивоу БиХ.

Најављује иницијативу СДС-а за одржавање ванредне сједнице Парламентарне скупштине БиХ о стању у правосуђу.

"Ако Парламентарна скупштина БиХ одбије приједлог СДС-а, онда ћемо у Народној скупштини Републике Српске иницирати одржавање референдума. Тражићемо мишљење грађана Републике Српске да ли они сматрају да је потребна реформа правосуђа."

Говедарица подсјећа да је Високи судски и тужилачки савјет одговоран за катастрофалан избор свих досадашњих Главних тужилаца БиХ, а активности Савјета довеле су до тога да су тренутно главни тужилац и његова три замјеника из Федерације БиХ, а само један из Репубублике Српске.

"У кабинету Главног тужиоца, у секретаријату и Одјељењу за информисање Тужилаштва БиХ, у протеклих 5 година нема ниједног Србина. Истовремено, Предсједник Суда БиХ, те предсједници апелационог, кривичног и управног одјељења су Бошњаци и Хрвати, док су секретар суда, те сви чланови кабинета предсједника Суда и службе за информисање Бошњаци", истиче Говедарица и додаје:

"Онда не треба да чуди што су пресуде за ратне злочине на штету Срба, што нема чак ни оптужница за злочине над Србима и што се Република Српска покушава приказати као злочиначка творевина. На овакав начин Суд и Тужилаштво БиХ сију страх код грађана Републике Српске и ствара се оправдано неповјерење према Суду и Тужилаштву БиХ."

Борба против корупције је посебна прича, наставља Говедарица и подсјећа да нема помака у рјешавању предмета путем којих је грађанима нанесена вишемилионска штета у банкарском и привредном сектору у оба ентитета, док је криминал у Управи за индиректно опорезивање прави примјер братства и јединства, јер у крађи учествују представници оба ентитета, свих народа, разних политичких партија и институција.

СДС сматра да би се корупција знатно смањила усвајањем Закона о испитивању поријекла имовине, који је одбила скупштинска већина у Народној скупштини Републике Српске, прије свега СНСД.

"СДС није одустао од Закона о испитивању поријекла имовине, јер сматрамо да је тај Закон потребан Републици Српској и да би ријешио многе проблеме.

Корупцију је немогуће у потпуности искоријенити, али се може свести на минимум, а то би много значило. Према нашим истраживањима, само у првој години примјене закона у буџету Српске би остало најмање 100 милиона марака", тврди Говедарица и закључије да је трећи стуб власти озбиљно оболио и да је реформа неопходна.



БН телевизија

Коментари / 90

Оставите коментар
Name

Цц

04.12.2016 13:33

Опет копирају Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

04.12.2016 13:49

Није ово копирање Ддика, папку један, него нешто сасвим друго. Додик прича нешто што је немогуће, а и не смије да проведе референдум који је већ изгласан у Скупштини.

Name

ре Цц

04.12.2016 14:05

Не разумијеш ово није исто дакле законске измјене у којима се могу измјенити закони у којима се регулише већа одговорност судија и тужилаца.Такође треба донијети закон о узбуњивачима у складу са модерним европским законима

Name

хамис

04.12.2016 14:06

Ххахахаха цуј не смије?Тако сте и за просли говорили не смије па се показа супротно.Кад га је одрзао ех онда није требао ,потросио милион бла бла бла...

Name

Бл

04.12.2016 20:19

И ста након референдума ако би се одрзао? Да ли би он имао исти уцинак као овај из септембра?

Name

Суља

04.12.2016 13:35

Колико ме сјецање слузи мислим да је вец расписан референдум нелегалном суду и тузиластву БИХ и осталим нелегалним институцијама наметнутим од охра. Питање је засто НС РС не проводи своје одлуке

ОДГОВОРИТЕ
Name

др

04.12.2016 13:36

Браво Вукота. Једино реформа правосуђа и да Тужилаштво ради свој посао. И не само у БиХ него и у РС. А не млаћење празне сламе о укидању Суда и Тужилаштва, иако Додик зна да то није проводиво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

04.12.2016 13:39

Каква је ово уцјена? Ако не буде као сто ви хоцете, онда иде ..... Треба вас пустити да идете до краја. Прицате о компромису и договору, а онда ултиматуме

ОДГОВОРИТЕ
Name

Циљ

04.12.2016 14:40

Циљ је да се мало среде институције. Да се санкционисе криминал и корупција. За борбу против те напасти моземо се слузити свим средствима!!! Не знам да ли сте свјесни да је то рак рана сваког друства поготово насег са овако лосом економијом....

Name

Бухтла Сенада

04.12.2016 13:39

Вец потросена политицка фора мој Вукота. Смисли несто боље, напусти власт са Бакиром па це те народ поцет слиједити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово Крменадла

04.12.2016 14:11

Па онда би тек СДС био нула. Срби морју схватити да ко код буде у Сарајеву мора сарадјивати са Бакиром.Сарадња није издаја. Који народ це га сљедити??? Време револуција је просло,Додик није са Бакиром у СА па ста он то има велицанствено и за похвалити. Пропало све.Мртва природа.Зиво блато.

Name

Бухтла Сенада

04.12.2016 15:19

Или си опозиција или си власт нема измедју, како то не схватате. Критиковати Додика а цутати тамо гдје ви владате и гдје сто пута веци криминал и опсте стање, па то код Срба не пролази, сзп је процитан. Само је битна власт и ниста висе као и свима бајаги.

Name

Цуфта Сенада

04.12.2016 20:41

Погледајте Буфтлине коментаре. Задатак му да писе против опозиције. То је класицан Бот.

Name

Власт је перфидна

04.12.2016 13:47

Као што је написао Васковић власт вјероватно хоће покренути неке истраге против појединих тајкуна да се прикаже као да постоји борба против корупције и криминала.Али шта и да Каја буде осуђен то може евентално бити неколико година затвора.У затвору ће имати повлаштен статус као Радишић док ће фирме наставити несметано да раде

ОДГОВОРИТЕ
Name

веза

04.12.2016 13:50

Битно је да људи ис Федерације отварају пропале фирмс у РС . Па да онда људи ис РС раде за њих

ОДГОВОРИТЕ
Name

А Уставни суд БиХ!?

04.12.2016 13:56

А ста је са скарадним Уставним суд БиХ и станцима у њему!? Зар Вукота то није највећа опасност по Републику Српску!? Једини Уставни суд на свијету који нема закон који регулише његов рад. Или се не смијете замјерити Бакиру и СДА!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

04.12.2016 14:11

Није накарадни, вец по Дејтону на који се ви упорно позивате. У дејтону јасно стоји да су 3 странца. И вама како вјетар пухне

Name

ре БиХ

04.12.2016 14:40

Тко је тразио странце у Уставном Суду?????

Name

ре рс

04.12.2016 22:19

Али све има рок. Странци су давно требало да оду. Циљ уводјења странаца у Уставни суд је био спрецавање прегласавања, а не да Србе и Хрвате с босњацким судијама прегласавају.

Name

РЕФ

04.12.2016 13:58

Нема ста цекати одмах Референдум ко их сиса ал овај пут да буде неста и за дзаба не ко просли пут умро сам одглади цекајуци у реду!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

04.12.2016 13:59

А ста казу ови из Херцег Босне на ту тему?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаг

04.12.2016 14:14

Е мој Вукота... Опет дувас у Милина једра и покусавас бити вец Србин од "водје свих Срба". Губис ту игру, унапријед. Ви сте опозиција и тако се понасајте. Дајте несто ново! Од махања застава се не зиви!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре-Јаг

04.12.2016 16:59

Пријатељу "нај већи Србин свих Срба" је био креатор суда БИХ. Тако да немаш право коментарисати и бранити не одбраниво.Зна се ко је ко и ко ради у интересу народа а не у корист своју и ближих своих.Подршка Вукоти и политици СДС-а.

Name

БОРАЦ

04.12.2016 17:09

Еј мој јаг или јад и ти сам незнас како се престављас према твом тексту рекло бих се да си ти осамнаести савјетник предсједника СНСД ја

Name

са

04.12.2016 14:15

Могло би се десити да сдс излети из власти, а удје снсд. Оцито да се иде тим путем

ОДГОВОРИТЕ
Name

ККК

04.12.2016 14:26

Браћо иде још једна анкета за нас сада од миле нам опозиције,шта ће на то рећи наш Предсједник Миле,јер без њега референдума нема.Живио МИЛОРАД ДОДИК

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

04.12.2016 14:27

Нема срба зато сто годинама ми игнорисемо судство БиХ. сад би да несто мењамо на брзину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

04.12.2016 14:30

Камо пусте среце мој Вукота да се криминал и корупција мозе рјесити референдумом и да је само тузиластво и правосуде на нивоу БиХ проблем а не комплетно и судство и тузиластво и Републике Српске и кантонална у федерацији.Није примарни проблем блокаде рада судства и тузиластва организационе природе него превасхидно недостатка политицке воље ,да се покрену процеси борбе против криминала и корупције,за сто би био довољан и садасњи правни оквир.У овој земљи се врло добро зна ко су носиоци криминала и корупције и то је све углавном документовано у полицијским структурама,дјелом упуцено према тузиластвима,дјелом по фиокама а добар дио у меморијама полицијских слузбеника и то све врло брзо мозе угледати свјетло дана кад се створе услови. А услови це се створити кад из политицког и друственог зивота, крене елемининација носилаца криминала и корупције,превествено из дрзавних структура,полиције,судства и тузиластва.Борба против криминала и корупције је трајан процес комлетнога друства,а он је назалост захваљујуци политицким елитама у БиХ у потпуној блокади.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

04.12.2016 14:37

Па зар НСРС није изгласала референдум о Суду и тужилаштву?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Марко

04.12.2016 16:00

Јес усвојен СДС и ПДП били против ово је супља.

Name

Референдум

04.12.2016 14:37

Па ви сте гласали против референдума о Суду БиХ и Тужилаштву!? Ово је накнадна памет! Вама треба референдум са питањем "Моземо ли ми напокон доци на власт, а да се Додик сам повуче?"

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПАПАК

04.12.2016 17:35

Браво за Вукоту а за твој коментар немам ријеци,како те није стид кад сам знас да је СДС био за референдум,само близи се крај нема пара па је велика паника.

Name

Додик

04.12.2016 14:41

Немас ти петљу мој Вукота да то проведес, ниси ти тај играц. Сам знас да референдум је болна тема и у БиХ а и у региону, самим тим цес попустити под притиском Вуцица јер он због себе и стабилности Србије неце дозволити одрзавање референдума. Ако се ипак одлуците да покренете референдум СНСД це вам дат пуну подрску. Идеја је јако добра, снсд је ту идеју давно пласирао а ви ако хоцете да направите видљив искорак у одбрани и застити српских интересеа изађите из БиХ власти. Босну ви господо из СДС дрзите на окупу, зар не видите да је расуло и међу бошњацима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

легија

04.12.2016 16:09

А ко је довео до овог финанскијског расула у Српској.Твоји црвени кмери

Name

фараон

04.12.2016 14:53

ВСТС је исто сто и суд и тузиластво они стите корумпиране судије и тузиоца водеци се тезом неовисног и непристрасног рада а и те како су овисни о новац и стеле.Њих не занимају материјални докази који су у списима предмета вец нивац интерес.То показују бројне судске или тузилацке одлуке .Они ником не полазу рацун.Ако их позовете на одговорност онда је то наоад и притусак на рад правосудја које лицемјерство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само питам

04.12.2016 14:53

Хоце ли бити референфдум или анкета.?? А не заборавимо да се референдум о правосудју мора расписати и спровести у цијелој БХ а не само у једном ентитету. Референдумско питање мора бити усагласено/договорено и ако буде вазила она 'један цовјек/гласац - један глас' ми Срби губимо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

04.12.2016 14:59

Један референдум по глави становника у ПЦ, а ко це да плати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД

04.12.2016 20:29

Ма боља је анкета?

Name

Херцеговац

04.12.2016 15:30

Људи, имате ли ишта да радите него да предлажете референдуме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ј

04.12.2016 15:48

Браво.ово ме као да Дода пише изјаве.

Name

треба остро

04.12.2016 15:32

Навали вукота само постење мора да се исплати кад тад само без застоја и окљевања ударницки са инцијативама или смо готови подрска

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

04.12.2016 16:19

Све Босњаци у правосудј! Горан,Гордана,Јово,Миле,Ивица и Марица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе Хе

04.12.2016 16:36

Ниси све помено хе хе хе а Мустсфа Л. Хе хе хе

Name

Тајминг је битан

04.12.2016 16:20

СДС треба сутра већ затражити ванредно засједање парламентарне скупштине.Сутра се треба огласити Босић,прекосутра Бојић на дан када се отвара дисциплински поступак против Салиховића.Људи немојте се изненадити да након окончања дисциплинског поступка Салиховић буде само смјењен са мјеста главног тужиоца а не добије отказ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

04.12.2016 16:39

Додик изгубио предсједницке изборе у Аустрији

ОДГОВОРИТЕ
Name

циуууу

04.12.2016 19:04

На његову залост зеља му се не испуни,одмах мање један радикал којега подрзава баја.

Name

СДС

04.12.2016 16:55

Вукота, може референдум под условом да бабово дијете из Сарајева да сагласност, без СНСД-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

04.12.2016 17:12

Јос једна пропала прица без Бакира се ниста немозе урадит ,Босњаци неце пристат на ово!

ОДГОВОРИТЕ
Name

рибар

04.12.2016 17:56

Што би рекли шахисти, активан потез Гведарице, поштујем. У сваком сучају до сада најконкретнија најава неког јаког потеза савеза задњих седам година. Надам се да ће се из овога изродити српски консензус, да ће се најдаље до прољећа 2017 године ријеше питања око Уставног Суда, рада Тужилаштва и Судова, те услова свих услова, да се Дејтонски споразум призна у парламентима од међународне заједнице признатих Република, Федерације(Републике-државе настале 1994 године вољом конститутивних бошњака и хрвата) као потписнице Дејтонског споразума са једне стране и Републике Српске(Републике-државе настале 1992 године настале вољом конститутивног српског народа) са друге стране. То је једино дугорочно рјешење, тек тада можемо у миру причати о европским, или било којим другим путевима БиХ. Нема шансе да то све не буде завршено за пар мјесеци уз асистенцију потписница Дејтона, ако ништа због тзв. АГЕНДЕ и нових односа у свијету. Брате, да се призна Дејтон, да после сједемо, договоримо, шта треба усвојимо и потпишемо везано за судове, тужилаштва и остале зајенбанције, па да нас Бог види и тамо и вамо. Наравно, све је то могуће и једноставно ако буде консензуса, или САБОРНОСТИ у Републици Српској на коју позивам годинама. До нас је, то одговорно тврдим, ништа нам не могу и мораће се договорити са нама, бошњаци и хрвати, а странци ће коначно морати рећи бошњацима да је Република Српска трајна, а не прелазно рјешење ка некој другој БиХ, чему наша неслога води. С поштовањем Никола Лазаревић

Name

Бошњак

04.12.2016 18:20

Потписујем реферму правосуђа у БиХ и те криминалце у судовима и тужилаштвима не да треба истјерати него их у затвор одмах слати. Пуна подршка Говедарици за ово.

Name

@ре

04.12.2016 18:31

@Рибар, кад вец прицас саховским заргоном заборавио си; изнудене( ММФ), једине (РС) а и ковертиране (Додик) потезе.

Name

клапац

04.12.2016 20:05

Милане, овај приједлог нема национални предзнак него одваја жито од кукољатако да ће Бошњаци прихватити и подржати овај приједлог. Што се тиче Бакира, он је само један Бошњак.

Name

БЛ

04.12.2016 17:34

Мозе се србима дати позиција предсједника Суда БИХ или Гл.тузиоца, ал да се заротира и позиција предсједника ВСТВ БИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је предсједнице, садасњи и будуци (РС)

04.12.2016 17:40

Конацно несто конкретно. Иди с том прицом до краја. Не обазири се на подметања којих це бити и у твојој странци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја, ја брате болан

04.12.2016 17:40

Да видимо ко це сад ово опструирати. Ко то уради, признаце јавно да је на страни криминала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

04.12.2016 20:02

Први пут ће приједлог СДС-а добити подршку свих народа БиХ! То је онда прави приједлог.

Name

РИЗИЦАН ПОТЕЗ АЛИ ДУГОРОЦНО ИСПЛАТИВ И ПОЛИТИЦКИ ПОБЈЕДНИЦКИ

04.12.2016 17:52

Ако ударис на криминализовано правосудје народ, на све три стране, це те подрзати на рефендуму

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

04.12.2016 18:08

У овој држави ништа не ваља. Код нас у Зворнику се безбједоносна ситуација драстично погоршава. Доласком СНСД-овог Начелника полиције Г.А криминалци су свој рад интезивирали. Нарочито се игра на карту изазивања међунационалних сукоба и подривања. Зворнички криминалци су изузетно активни по том питању док Начелник полиције жмири и прави се да ништа не види. Начелник којег је СНСД преко штеле поставио не испуњава никакве услове да буде начелник. Човјеку су преко штеле дали и три чина више као унапређење што је ван закона и сваке памети. Вођењем кадровске политике овај човјек је направио тотални раздор у полицији и хаос. Ваљда је то и циљ СНСД политике да се полиција обезглави како би била спријечена да адекватно реагује на оно што се спрема у СНСД кухињи. Ово је пут урушавања институција Републике Српске. Није добро ово што се ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зехро

04.12.2016 18:45

Ја би да одрзим референдум хоцемо боље плаце хоцемо право тузиластво ко од њих не ради да иде три пута у затвор од нормалног да политицари иду у затвор 2.5 пута а да се кокосари избаце из затвора да се направи мјесто господи. ДА ВИДИМ КОЛКО МЕ по дрзаве

Name

лука

04.12.2016 18:54

Немој писати глупости за Абазовића , не одговара ти што је човјек са стране јер сте ви домаћи навикли да све функције држите и да сте већ дуго ко свете краве у Индији . СНСД у Зворнику јестзе пропаст и све је горе и горе , а управо ви домаћи срби и муслимани их бирате сваки пут јер само вас домаће запошљавају и гурају . Поштовани мој суграђаннме не с--ри , провидан си и то је шупља прича . Из Зворника би се сви иселили , а ви домаћи то навелико радите , купујете имовину по Србији и ваша дијеца која оду из Зворника ријетко се враћају , скоро нимало . Само сте једно превидили да центар града и станове и локале већином су купиле избјеглице и водите рачуна да се бумеранг не врати гдје се не надате .

Name

РЕ: лука

04.12.2016 20:33

Ти би изгледа да делиш Србе на домаће и избеглице. Можда би ти да нас делиш и на патриоте и издајнике. Моје мишљење али и већине нас је да је овај човјек залутао на функцију која му не приличи. Овај човек има застој у комуникацији са људима. Да је ово нормална држава као што није овакви неби могли да приђу кабинету Начелника а не да они буду начелници. Цели МУП РС а и Зворник па и шире зна како је овај човек дошао на функцију и преко које политичко мафијашке штеле и везе. Ово је највећа брука и срамота за нас као друштво, државу и нацију. Укратко, срамота !!!

Name

Вукота

04.12.2016 18:58

Мало то убједљивије , некако ми личи све то на оно управо што Додик хоће , а зна се шта он хоће , себе да заштити као прво . Њега више нико и ништа не занима . Да ти ниси кренуо путем као они на оном снимку , ако ниси буди увјерљив у својим захтјевима .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вукота,Вукота

04.12.2016 19:39

Да ли си се за ово консултовао са РС ентитето (читај Додиком). Ако ниси, бићеш опет проглашен српским издајником. Сви, за све, морају питати Додика. Зар то, за оволико година, бављењем политиком нисте скужили. То је правило. Иначе-издајник сте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Без везе

04.12.2016 20:06

Немој придиковати Вукоти као ни ја што немам право обзиром да се не потписујемо

Name

ре Без везе

05.12.2016 09:10

Цуј, немој предиковати Вукоти, сви овдје предикују наводно анонимно неки на ивици закона.

Name

процедура

04.12.2016 19:52

Браво. Ове ствари се и рјесавају у парламенту, а не на локалним забавома, коридама и осталим догадјањима под саторским платнима уз микрофон

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да се зна

05.12.2016 08:05

То се рјешава у Калдери, Кеју и сличним јазбинама

Name

днк

04.12.2016 20:20

Овај човјек је будућност Српске политике.Респект и само напријед!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МОМО

04.12.2016 20:55

Нема референдума на територији Бих већ само РС,уставни суд није Дејтонска категорија већ насиљем постављен,Бошњаци би гласали да им остану три странца да прегласавају Србе и Хрвате 5:4.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фродо

04.12.2016 21:21

Распитај се маало МОМО, процитај некад несто, па сазнај везу Уставног суда и Даyтона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

04.12.2016 21:45

Само Баја има лиценцу за референдуме. Измислите несто друго. Вас референдум неце никад бити изгласан јер онај ко организује тај је побједник.Људи су гладни референдума.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре момо

04.12.2016 22:34

Момо уставни суд је СЛОВО дејтона, провитај ВИДЈЕТ ЦЕС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леко

05.12.2016 05:06

Процитај мало дејтонски споразум а имас и интернет па це видјети да је Уставни суд у уставна категорија као сто је и РС,ФБиХ а сада и Брцко ДЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А шта ћемо са привр. криминалом

05.12.2016 07:18

Док се кантонално тужилаштво кантона Сарајево озбиљно бори против привредног криминала и хапси корумпиране тужиоце код нас су једини случајеви били Медицинска електроника гдје су осуђени Радишић и екипа и недавно је ухапшен Чоловић

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

05.12.2016 11:18

Е, ово је СДС чији језик разумем!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило

05.12.2016 11:40

Правосуђе у Републици Српској је пуно лошије од федералног и државног. .

ОДГОВОРИТЕ
Name

будуцност РС-а

05.12.2016 11:48

Пуна подрска СДС-у и предсједнику Вукоти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ургентно

05.12.2016 14:11

Ако се то не деси нама нема спаса. Криминал ће нас уништити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мурга дрот

05.12.2016 19:14

Оно сто је настало на криминалу- у криминалу це и нестати.

Name

баки

05.12.2016 14:29

Гуслар није измислио ниста ниво. За ово су све стране заинтересоване и у најавама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зови у помоц

05.12.2016 16:36

Ти гуслај а Црни и руменко нек дувају ионако нисте низасто

Name

Стоп малоградјанстини

05.12.2016 16:52

Исправка мала.За ово су заинтересоване све стране које немају ораха у дзеповима.Само ми није јасно засто некии користе као несто погрдно ријец гуслар.Па ако је несто српско то су гусле, или мозда треба као и сви малоградјани да се стидимо насе историје и насег националног бица.Разумијем Додика који нема везе са српством, да му се гусле гаде, али ја их богами постујем, нисам бас љубитељ слусања истих, али их постује као несто сто нам је оцувало историју.

Name

стоп гуслама

05.12.2016 21:45

Имамо ми срби и љепсих ствари кроз историју да се поносимо поред гусала. Гусле су увијек биле појам крканлука, и пустимо омладину да се не оптерецује историјом гусала.

Name

кики

05.12.2016 22:11

Кад икад су Срби цјепали дрва на клавирима,западна цивилизација је на основу насих гусли направила виолину и гитару.

Name

кротзко

05.12.2016 23:32

Босићу врати се молим те, оставио си празнину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

комисија

06.12.2016 05:48

Изјава двоје високих званицника правосудја је зива истина мафија и без закоње дрма правосудјем али је скандалозно сто се све зна нико од њих ниста не предузима да отклони санкционисе и удаљи криминалце из правосудја то је проблем испадају сауцесници у њиховим дјелима и цитавој прици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Беше како беше

06.12.2016 08:34

Једна од просјецних фамилија у Мрцевцима. Испомагали се препродајом пољопривредних производа, возили у ЗГ. Као и многи из тог краја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мртва трка

06.12.2016 13:22

Позурите док Додик није расписао референдум, мозда вам и помогне на следецим изборима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуро

06.12.2016 14:05

Интересантно, Додик вец годинама прица о проблемима у тузиластву и судству. Због тога је најављивао и референдум. Опозиција га ту није бас подрзавал, а о другима да се не прица. Сад видимо да људи из врха ових институција говоре то сто говоре, да тусзиластво и судство није добро, да су тамо запослени неспособни људи. Сад то конацно "открива" и Говедерица и његов СДС. Интересантно, засто се ово увидја тек сад када предсједник ВТС Тегелтија то сам признаје. Ипак, боље икад него никад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС конфузија се наставља

06.12.2016 14:37

Није моје да судим политичарима и говорим шта и како, али ми се чини да је СДС још конфузнији и безидијенији неко са Босићем. Вукота, један је оригинал, све остало је копија. Пусти референдуме, и остале прежвакане приче у РС којима је циљ ослабити РС, већ заузми чврст став у Сарајеву, то је изворна идеологија СДС и то је враћања пољуљаног повјерење код грађана.

ОДГОВОРИТЕ