Хан сутра у Београду

Комесар ЕУ за сусједску политику и преговоре о проширењу Јоханес Хан боравиће сутра у Београду, гдје ће се састати са премијером Србије Александром Вучићем, министром спољних послова Ивицом Дачићем, као и са студентима и представницима академске заједнице, саопштено је из Делегације ЕУ у Србији.

Србија 04.12.2016 | 13:30
 Хан сутра у Београду
Премијер Србије ће у 11.00 часова присуствовати церемонији потписивања финансијског уговора за подршку темељној трансформацији јавне управе Србије у просторијама ЕУ Инфо-центра. Након церемоније потписивања планиране су изјаве Вучића и Хана, саопштено је из Владе Србије.

Из Делегације ЕУ у Србији саопштено је да ће Вучић и Хан присуствовати церемонији потписивања финансијског уговора у вриједности од 80 милиона евра за подршку темељној трансформацији српске јавне управе.

Хан је уочи посјете изјавио да Србија припада породици ЕУ и да "чини изванредан напредак у правцу свог стратешког циља - чланства у ЕУ".

"Блиско сарађујем са Србијом. Заједно смо јачи као партнери и пријатељи у превазилажењу проблема миграција, незапослености, безбједносних изазова и у очувању мира и стабилности у региону", истакао је Хан.

Он је додао да је ЕУ најбољи партнер Србији у трговини, инвестицијама и финансијској подршци у свим секторима.

Хан је закључио да грађани Србије од ЕУ имају конкретну помоћ у области образовања, пословања, владавине права, јавне управе, путева, мостова и безбједности хране.

(Срна)
(Фото: Тањуг/архива)

Коментари / 0

Оставите коментар