Han sutra u Beogradu

Komesar EU za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han boraviće sutra u Beogradu, gdje će se sastati sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, kao i sa studentima i predstavnicima akademske zajednice, saopšteno je iz Delegacije EU u Srbiji.

Srbija 04.12.2016 | 13:30
 Han sutra u Beogradu
Premijer Srbije će u 11.00 časova prisustvovati ceremoniji potpisivanja finansijskog ugovora za podršku temeljnoj transformaciji javne uprave Srbije u prostorijama EU Info-centra. Nakon ceremonije potpisivanja planirane su izjave Vučića i Hana, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Iz Delegacije EU u Srbiji saopšteno je da će Vučić i Han prisustvovati ceremoniji potpisivanja finansijskog ugovora u vrijednosti od 80 miliona evra za podršku temeljnoj transformaciji srpske javne uprave.

Han je uoči posjete izjavio da Srbija pripada porodici EU i da "čini izvanredan napredak u pravcu svog strateškog cilja - članstva u EU".

"Blisko sarađujem sa Srbijom. Zajedno smo jači kao partneri i prijatelji u prevazilaženju problema migracija, nezaposlenosti, bezbjednosnih izazova i u očuvanju mira i stabilnosti u regionu", istakao je Han.

On je dodao da je EU najbolji partner Srbiji u trgovini, investicijama i finansijskoj podršci u svim sektorima.

Han je zaključio da građani Srbije od EU imaju konkretnu pomoć u oblasti obrazovanja, poslovanja, vladavine prava, javne uprave, puteva, mostova i bezbjednosti hrane.

(Srna)
(Foto: Tanjug/arhiva)

Komentari / 0

Ostavite komentar