"То није био старт, него акт насиља"!

Серхио Агуеро у Премијер лиги неће играти за Манчестер сити до 31. децембра, а Фернандињо ће се вратити у тим пет дана раније.

Фудбал 04.12.2016 | 11:00
"То није био старт, него акт насиља"!
Манчестер сити не само да је изгубио дерби окршај са Челсијем (1:3, после вођства од 1:0), него и двојицу стандардних првотимаца, бар на неко време.

Што је још поразније, Серхио Агуеро и Фернандињо добили су директне црвене картоне због насилничког понашања у последњим секундама меча, када је увелико било јасно да ће сва три бода отићи у Лондон.

Аргентински нападач је летећим стартом са обе ноге "гађао" цеваницу Давида Луиза и највероватније ће бити кажњен са четири утакмице неиграња. Три су стандардна казнена мера за директно искључење, али Агуеро ће добити један додатни меч суспензије, јер је ове сезоне већ добио један црвени картон због грубе игре.

"Сцене на крају утакмице је било језиво гледати. Агуеров старт је један од најгорих које сам видео последњих година", прокоментарисао је некадашњи фудбалер Арсенала Реј Парлор.

Пери Гровс, још један бивши "тобџија", такође је запањен потезом популарног Куна.

"Оно није био старт, него насртај и акт насиља. Тако се противничким играчима уништавају каријере".

Агуеро ће у уторак моћи да игра против Селтика, у последњем колу групне фазе Лиге шампиона, а онда ће пропустити премијерлигашке сусрете са Лестером у гостима, Вотфордом и Арсеналом код куће и Халом у гостима.

Вратиће се тек 31. децембра, када "грађани" иду на Енфилд, на велики дерби против Ливерпула.

Фернандињо, који је у гужви након Агуеровог погибељног старта ухватио за врат Сеска Фабрегаса и гурнуо га преко рекламног паноа, паузираће три утакмице и имати право наступа против Хала 26. децембра.

Коначно, Николас Отаменди ће због петог жутог картона пропустити гостовање Лестеру идуће суботе.

Заиста висока цена једног пораза...

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар