"To nije bio start, nego akt nasilja"!

Serhio Aguero u Premijer ligi neće igrati za Mančester siti do 31. decembra, a Fernandinjo će se vratiti u tim pet dana ranije.

Fudbal 04.12.2016 | 11:00
"To nije bio start, nego akt nasilja"!
Mančester siti ne samo da je izgubio derbi okršaj sa Čelsijem (1:3, posle vođstva od 1:0), nego i dvojicu standardnih prvotimaca, bar na neko vreme.

Što je još poraznije, Serhio Aguero i Fernandinjo dobili su direktne crvene kartone zbog nasilničkog ponašanja u poslednjim sekundama meča, kada je uveliko bilo jasno da će sva tri boda otići u London.

Argentinski napadač je letećim startom sa obe noge "gađao" cevanicu Davida Luiza i najverovatnije će biti kažnjen sa četiri utakmice neigranja. Tri su standardna kaznena mera za direktno isključenje, ali Aguero će dobiti jedan dodatni meč suspenzije, jer je ove sezone već dobio jedan crveni karton zbog grube igre.

"Scene na kraju utakmice je bilo jezivo gledati. Aguerov start je jedan od najgorih koje sam video poslednjih godina", prokomentarisao je nekadašnji fudbaler Arsenala Rej Parlor.

Peri Grovs, još jedan bivši "tobdžija", takođe je zapanjen potezom popularnog Kuna.

"Ono nije bio start, nego nasrtaj i akt nasilja. Tako se protivničkim igračima uništavaju karijere".

Aguero će u utorak moći da igra protiv Seltika, u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona, a onda će propustiti premijerligaške susrete sa Lesterom u gostima, Votfordom i Arsenalom kod kuće i Halom u gostima.

Vratiće se tek 31. decembra, kada "građani" idu na Enfild, na veliki derbi protiv Liverpula.

Fernandinjo, koji je u gužvi nakon Aguerovog pogibeljnog starta uhvatio za vrat Seska Fabregasa i gurnuo ga preko reklamnog panoa, pauziraće tri utakmice i imati pravo nastupa protiv Hala 26. decembra.

Konačno, Nikolas Otamendi će zbog petog žutog kartona propustiti gostovanje Lesteru iduće subote.

Zaista visoka cena jednog poraza...

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar