Срби прекинули сарадњу са мисијом НАТО-а

Градоначелници Зубиног Потока, сјеверне Косовске Митровице, Звечана и Лепосавића одлучили су да до даљег прекину сарадњу и комуникацију са мисијом НАТО-а на Косову – КФОР-ом због данашњег присуства премијера самопроглашеног Косова Исе Мустафе свечаном отварању моста у Церанској Реци у општини Лепосавић.

Србија 02.12.2016 | 22:52
Срби прекинули сарадњу са мисијом НАТО-а
“КФОР је данас имао улогу политичког покровитеља премијера Косова Исе Мустафе”, саопштили су градоначелници, уз оцјену да је КФОР данашњим обезбјеђивањем доласка Исе Мустафе у Церанску Реку постао фактор дестабилизације, а његов “војно-политички маневар” имао је намјеру нарушавања процеса нормализације.

Градоначелници сматрају да се Мустафина посјета сјеверу догодила противно вољи грађана и она представља демонстрацију силе с циљем нарушавања процеса нормализације, изазивања страха и неспокојства међу Србима на сјеверу покрајине.

“КФОР је овиме прешао танку линију која дели миротворце од окупатора, јер уместо да служи потребама стабилизације прилика на Косову и Метохији данас је био фактор дестабилизације. Ставивши се на страну политике, КФОР је нарушио свој кредибилитет код српског народа на северу покрајине”, саопштили су градоначелници.

Градоначелници упозоравају да се српском народу на сјеверу Косова и Метохије не може оружјем наметати политичка реалност, и поручују да се грдно вара свако ко мисли да застрашивањем може да Србе натјера да беспоговорно прелазе преко једноумља и политичког насиља, који су и довели до замрзавања учешћа српских политичких представника у косовским институцијама.

Прије ове одлуке градоначелника, стотињак Срба је данас блокирало путни правац Косовска Митровица-Лепосавић, али је Мустафа у пратњи неколико министара и команданта Косовских безбједносних снага хеликоптером КФОР-а пребачен у Церанску Реку гдје је отворен мост који су градили припадници КФОР-а.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар