Револуција - Нијемци увели и четврту измјену!

Ново правило важи само у продужетку, а употреба креће од четвртфинала Купа.

Фудбал 06.12.2016 | 21:00
Револуција - Нијемци увели и четврту измјену!
Фудбалска федерација Немачке променила је правила игре када је реч о такмичењу у тамошњем Купу. Од четвртфинала па надаље екипама ће бити дозвољено да изврше и четврту измену, али само уколико меч после регуларних 90 минута оде у продужетке.

Предлог који је изнео Фудбалски савез Немачке усвојили су сви клубови који су се пласирали у завршницу најмасовнијег такмичења, а утакмице ове рунде на програму су 7. и 8. фебруара следеће године. ФС Немачке је раније затражио и добио дозволу од Интернационалог фудбалског одбора, који је одобрио ову промену иако обично не дозвољава "новотарије".

Због чињенице да се играчи уморе током утакмице, четврта измена у продужетку биће кец у рукаву сваког клуба како би у додатном времену могао, уз помоћ свежег играчам да јури позитиван резултат.

„Драго нам је што су сви клубови увидели корист од ове промене у такмичењу. Учествовање у пилот пројекту кроз куп омогућиће нам да сагледамо све позитивне, али и негативне аспекте ове одлуке“, кажу у ФС Немачке.

Иначе, ова организација је друга која је имплемнентирала ново правило о иземенама у своје куп такмичење. Пре њих исто је учинио и ФА Енглеске па ће клубови у овогодишњем ФА Купу од четвртфинала имати измену више у продужетку.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар