Revolucija - Nijemci uveli i četvrtu izmjenu!

Novo pravilo važi samo u produžetku, a upotreba kreće od četvrtfinala Kupa.

Fudbal 06.12.2016 | 21:00
Revolucija - Nijemci uveli i četvrtu izmjenu!
Fudbalska federacija Nemačke promenila je pravila igre kada je reč o takmičenju u tamošnjem Kupu. Od četvrtfinala pa nadalje ekipama će biti dozvoljeno da izvrše i četvrtu izmenu, ali samo ukoliko meč posle regularnih 90 minuta ode u produžetke.

Predlog koji je izneo Fudbalski savez Nemačke usvojili su svi klubovi koji su se plasirali u završnicu najmasovnijeg takmičenja, a utakmice ove runde na programu su 7. i 8. februara sledeće godine. FS Nemačke je ranije zatražio i dobio dozvolu od Internacionalog fudbalskog odbora, koji je odobrio ovu promenu iako obično ne dozvoljava "novotarije".

Zbog činjenice da se igrači umore tokom utakmice, četvrta izmena u produžetku biće kec u rukavu svakog kluba kako bi u dodatnom vremenu mogao, uz pomoć svežeg igračam da juri pozitivan rezultat.

„Drago nam je što su svi klubovi uvideli korist od ove promene u takmičenju. Učestvovanje u pilot projektu kroz kup omogućiće nam da sagledamo sve pozitivne, ali i negativne aspekte ove odluke“, kažu u FS Nemačke.

Inače, ova organizacija je druga koja je implemnentirala novo pravilo o izemenama u svoje kup takmičenje. Pre njih isto je učinio i FA Engleske pa će klubovi u ovogodišnjem FA Kupu od četvrtfinala imati izmenu više u produžetku.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar