Интервју - Гонзало Игуаин о свему...

О кечапу и уметности, Ван Нистелроју и папи, Наполију и заразном Јувентусу... Опширан интервју Аргентинца за Коријере дела сера...

Фудбал 06.12.2016 | 23:30
Интервју - Гонзало Игуаин о свему...
Кренуло је од слабије голгетерске форме од оне из прошле сезоне, завршило се на менингитису који је прележао као дете, саветима Руда ван Нистелроја... Гонзало Игуаин је у интервјуу за Коријере дело Спорт отворено говорио о свему што су га питали новинари римског листа.

Па и како га је болест из најранијих дана обликовала као човека...

"Имао сам десет месеци кад сам се разболео. Ни касније ми нису све причали, знам само да је било баш озбиљни. Али захваљујући лекарима и породици испао сам добро. Још од тада имам посебан однос са мајком. Она је све време била крај мене у болници. Због ње сам данас овде".

Мајка је иначе уметница. Сликарка. Апстрактна. Игуаин на сличан начин посматра фудбал. Као уметност. Али када треба неке ствари да објасни користи се много конкретнијим примерима.

"Сећам се шта ми је Руд Ван Нистелрој рекао једном приликом кад ме голови нису хтели. Рекао ми је: ’Трудиш се, али не иде. Међутим, кад крене - сипаће. Као кечап’. Прелепа анегдота. Нико није савршен. Чак ни најбољи играчи на свету. Зато се увек трудим да научим нешто ново. Некад је тешко прихватити критику, али потребна је скромност да саслушаш, да покушаш да порастеш", присећа се аргентински нападач.

Не крије да је као и већина земљака религиозан и да га чини поносним што је Аргентинац тренутно на челу католичке цркве.

"Срећан сам што га познајем. Он је човек који емитује ведрину око себе".

А какве би поруке емитовао Гонзало да је владар планете?

"Не би било толико бесмислених умирања".

Први сан који је имао као фудбалер одавно је испунио. Заиграо је за мадридски Реал. Ипак, највише су га обожавали у Напуљу. Све док их није “издао“ и потписао за мрски Јувентус. Дојучерашњем клубу чак је дао и гол, мада га није прославио на терену.

"Тако сам васпитан. Није да нисам желео да победи, али не заборављам шта су ми све у Напуљу дали. Као играч сам напредовао тамо. Захвалан сам и саиграчима и тренеру и навијачима", рекао је Игуаин вероватно намерно не помињући газду клуба Аурелија Де Лаурентиса.

Почетак у Торину није био лак. Са ценом од 90.000.000 евра очекивања су постављена висока. Почетак је био спор...

"Серија А је најтежа лига за нападаче, најтеже је овде постићи гол. А то да ли ме је први гол за Јуве ослободио? Постигао сам више од 300 голова у каријери тако да не бих употребио баш реч ослободио. Али јесте ово било тешко лето. Касапили су ме. Говорили да са лош, многе друге ствари. И онда сам дао тај гол и одједном сам у доброј кондицији. Не разумем такве ствари. Није да су ме узнемиравале критике на рачун тежине. Свако ко је имао сумњи могао је да пита мог тренера, а он је био прилично задовољан".

Јувентус изнутра?

"Кад гледаш споља помислиш да су добри, да су добили 25 утакмица у низу и тако даље. Али кад дођеш овде останеш запањен и кажеш себи: Вау! Ови играчи овде су освојили много тога, али желе још. То је заразно осећање. Кад видиш Буфона и Барзаљија како дају све од себе за фудбал то остави утисак. То је менталитет који може далеко да те одведе", кажеИгуаин.

Њега је већ полако повукао...

"Постигао сам девет или десет голова на 19 утакмица, играм скоро сваку, али када ми кажу да седнем на клупу - седнем на клупу. Овде мораш да будеш довољно скроман да поштујеш одлуку тренера".

Навијачи су ипак очекивали можда и већу доминацију Јувентуса са Игуаином и Миралемом Пјанићем. Није тајна да у Торину јавно говоре о успону на европски трон.

"Скудето зависи од нас, од тога да ли ћемо да побеђујемо или губимо. Ако губимо значи да смо негде погрешили, то је прилично једноставно. А Лига шампиона? Ту једноставно морамо да играмо много боље. Али имамо играче који могу да играју много боље", јасан је Игуаин.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар