Intervju - Gonzalo Iguain o svemu...

O kečapu i umetnosti, Van Nistelroju i papi, Napoliju i zaraznom Juventusu... Opširan intervju Argentinca za Korijere dela sera...

Fudbal 06.12.2016 | 23:30
Intervju - Gonzalo Iguain o svemu...
Krenulo je od slabije golgeterske forme od one iz prošle sezone, završilo se na meningitisu koji je preležao kao dete, savetima Ruda van Nistelroja... Gonzalo Iguain je u intervjuu za Korijere delo Sport otvoreno govorio o svemu što su ga pitali novinari rimskog lista.

Pa i kako ga je bolest iz najranijih dana oblikovala kao čoveka...

"Imao sam deset meseci kad sam se razboleo. Ni kasnije mi nisu sve pričali, znam samo da je bilo baš ozbiljni. Ali zahvaljujući lekarima i porodici ispao sam dobro. Još od tada imam poseban odnos sa majkom. Ona je sve vreme bila kraj mene u bolnici. Zbog nje sam danas ovde".

Majka je inače umetnica. Slikarka. Apstraktna. Iguain na sličan način posmatra fudbal. Kao umetnost. Ali kada treba neke stvari da objasni koristi se mnogo konkretnijim primerima.

"Sećam se šta mi je Rud Van Nistelroj rekao jednom prilikom kad me golovi nisu hteli. Rekao mi je: ’Trudiš se, ali ne ide. Međutim, kad krene - sipaće. Kao kečap’. Prelepa anegdota. Niko nije savršen. Čak ni najbolji igrači na svetu. Zato se uvek trudim da naučim nešto novo. Nekad je teško prihvatiti kritiku, ali potrebna je skromnost da saslušaš, da pokušaš da porasteš", priseća se argentinski napadač.

Ne krije da je kao i većina zemljaka religiozan i da ga čini ponosnim što je Argentinac trenutno na čelu katoličke crkve.

"Srećan sam što ga poznajem. On je čovek koji emituje vedrinu oko sebe".

A kakve bi poruke emitovao Gonzalo da je vladar planete?

"Ne bi bilo toliko besmislenih umiranja".

Prvi san koji je imao kao fudbaler odavno je ispunio. Zaigrao je za madridski Real. Ipak, najviše su ga obožavali u Napulju. Sve dok ih nije “izdao“ i potpisao za mrski Juventus. Dojučerašnjem klubu čak je dao i gol, mada ga nije proslavio na terenu.

"Tako sam vaspitan. Nije da nisam želeo da pobedi, ali ne zaboravljam šta su mi sve u Napulju dali. Kao igrač sam napredovao tamo. Zahvalan sam i saigračima i treneru i navijačima", rekao je Iguain verovatno namerno ne pominjući gazdu kluba Aurelija De Laurentisa.

Početak u Torinu nije bio lak. Sa cenom od 90.000.000 evra očekivanja su postavljena visoka. Početak je bio spor...

"Serija A je najteža liga za napadače, najteže je ovde postići gol. A to da li me je prvi gol za Juve oslobodio? Postigao sam više od 300 golova u karijeri tako da ne bih upotrebio baš reč oslobodio. Ali jeste ovo bilo teško leto. Kasapili su me. Govorili da sa loš, mnoge druge stvari. I onda sam dao taj gol i odjednom sam u dobroj kondiciji. Ne razumem takve stvari. Nije da su me uznemiravale kritike na račun težine. Svako ko je imao sumnji mogao je da pita mog trenera, a on je bio prilično zadovoljan".

Juventus iznutra?

"Kad gledaš spolja pomisliš da su dobri, da su dobili 25 utakmica u nizu i tako dalje. Ali kad dođeš ovde ostaneš zapanjen i kažeš sebi: Vau! Ovi igrači ovde su osvojili mnogo toga, ali žele još. To je zarazno osećanje. Kad vidiš Bufona i Barzaljija kako daju sve od sebe za fudbal to ostavi utisak. To je mentalitet koji može daleko da te odvede", kažeIguain.

Njega je već polako povukao...

"Postigao sam devet ili deset golova na 19 utakmica, igram skoro svaku, ali kada mi kažu da sednem na klupu - sednem na klupu. Ovde moraš da budeš dovoljno skroman da poštuješ odluku trenera".

Navijači su ipak očekivali možda i veću dominaciju Juventusa sa Iguainom i Miralemom Pjanićem. Nije tajna da u Torinu javno govore o usponu na evropski tron.

"Skudeto zavisi od nas, od toga da li ćemo da pobeđujemo ili gubimo. Ako gubimo znači da smo negde pogrešili, to je prilično jednostavno. A Liga šampiona? Tu jednostavno moramo da igramo mnogo bolje. Ali imamo igrače koji mogu da igraju mnogo bolje", jasan je Iguain.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar