Шапекоенсеу трофеј првака Јужне Америке!

Несуђени ривал предложио, а остали подржали да се додељивањем пехара ода почаст преминулим фудбалерима и члановима стручног штаба бразилског клуба, који су настадали у авионској несрећи.

Фудбал 02.12.2016 | 20:30
Шапекоенсеу трофеј првака Јужне Америке!
Атлетико Насионал, несуђени ривал Шапекоенсеа у финалу Копа Судамерикана, први је аполовао да се бразилском клубу после тешке трагедије додели трофеј тог такмичења "пар форфе".

Атлетико је апеловао на Цонмебол, управно тело јужноамеричког фудбала, да Шапекоенсеу доделе почасни трофеј после великог губитка и на тај начин одају постхумно поштовање жртвама фаталне несреће, у којој је погинуло 19 фудбалера и чланови стручног штаба.

"За нас је Шапекоенсе шампион Копа Судамерикана 2016. и заувек", наводи се у саопштењу Атлетико Насионала.

Бразилски "Глобо Еспорте" објавио је да је Цонмебол прихватио тај предлог и прогласиће бразилски клуб шампионом Копа Судамерикана.

Иако ће та одлука бити озваничена тек на следећем састанку тог тела, не пре 21. децембра, сви су подржали предлог и сложили се да би то била једина исправна одлука у тешком тренутку за светски фудбал.

Санта Фе, екипа која је прошле сезоне освојила трофеј Копа Судамерикана, председнику Шапекоенсеа је симболично већ уручила прелазни трофеј.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

бања лука

02.12.2016 20:23

Првак Ј америке је побједник купа либертадорес а они су освајаци купа судамерицана. То је као да су освојили Куп Уефа, нису прваци Ј Америке вец освајаци другог по снази такмицења. Слава им.

ОДГОВОРИТЕ