Šapekoenseu trofej prvaka Južne Amerike!

Nesuđeni rival predložio, a ostali podržali da se dodeljivanjem pehara oda počast preminulim fudbalerima i članovima stručnog štaba brazilskog kluba, koji su nastadali u avionskoj nesreći.

Fudbal 02.12.2016 | 20:30
Šapekoenseu trofej prvaka Južne Amerike!
Atletiko Nasional, nesuđeni rival Šapekoensea u finalu Kopa Sudamerikana, prvi je apolovao da se brazilskom klubu posle teške tragedije dodeli trofej tog takmičenja "par forfe".

Atletiko je apelovao na Conmebol, upravno telo južnoameričkog fudbala, da Šapekoenseu dodele počasni trofej posle velikog gubitka i na taj način odaju posthumno poštovanje žrtvama fatalne nesreće, u kojoj je poginulo 19 fudbalera i članovi stručnog štaba.

"Za nas je Šapekoense šampion Kopa Sudamerikana 2016. i zauvek", navodi se u saopštenju Atletiko Nasionala.

Brazilski "Globo Esporte" objavio je da je Conmebol prihvatio taj predlog i proglasiće brazilski klub šampionom Kopa Sudamerikana.

Iako će ta odluka biti ozvaničena tek na sledećem sastanku tog tela, ne pre 21. decembra, svi su podržali predlog i složili se da bi to bila jedina ispravna odluka u teškom trenutku za svetski fudbal.

Santa Fe, ekipa koja je prošle sezone osvojila trofej Kopa Sudamerikana, predsedniku Šapekoensea je simbolično već uručila prelazni trofej.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

banja luka

02.12.2016 20:23

Prvak J amerike je pobjednik kupa libertadores a oni su osvajaci kupa sudamericana. To je kao da su osvojili Kup Uefa, nisu prvaci J Amerike vec osvajaci drugog po snazi takmicenja. Slava im.

ODGOVORITE