ЕП: Рукометашице Србије крећу у недељу, ово је списак...!

На списку српских рукометашица за Европско првенство налазе се четири дебитанткиње. Први меч у недељу против Словеније у 15.15.

Остали спортови 02.12.2016 | 18:15
ЕП: Рукометашице Србије крећу у недељу, ово је списак...!
Селекторка женске репрезентације Србије, Драгица Ђурић, изабрала је 16 рукометашица које ће наступати на Европском првенству у Шведској. Са иницијалног списка од 18 играчица које су прошле двонедељне припреме отпале су десни бек Анђела Јањушевић и лево крило Дијана Радојевић.

"У овом тренутку не путују Анђела и Дијана. Проценила сам да нису у форми која је потребна за једно овакво такмичење", рекла је селекторка Србије и додатно појасника ситуацију.

"Анђа је имала тешку повреду колена и одиграла је само једну утакмицу по повратку на терен у трајању 15-20 минута. Физички се добро осећа, али није у адекватној форми. Дијана је паузирала прошле сезоне и још увек није достигла форму која нам је потребна. С обзиром да путујемо са 16 играчица за Стокхолм, оне су у обавези да тренирају од понедељка у својим клубовима и буду у приправности током турнира да допутују у Шведску ако за то буде било потребе", додала је за "Балкан-хандбалл".

На списку Драгице Ђурић за Европско првенство су:

Голмани: Јована Рисовић, Марија Чолић и Нина Колунџић.

Лева крила: Сања Радосављевић.

Десна крила: Катарина Крпеж Шлезак и Жељка Николић.

Леви бекови: Јована Стоиљковић, Јована Ковачевић, Јелена Трифуновић и Марија Обрадовић.

Средњи бекови: Кристина Лишчевић, Тамара Георгијев.

Десни бекови: Марина Дмитровић и Јелена Лавко.

Пивотмени: Слађана Поп Лазић и Марија Петровић.

Србија ће имати четири дебитанткиње на великим такмичењима – бекове Јовану Ковачевић и Марију Обрадовић, крило Жељку Николић и голмана Марију Чолић.

У саставу је десет играчица са прошлог Светског првенства 2015 у Данској. Србија отвара такмичење у групи А са Словенијом у недељу у 15.15 часова. Такмичење траје од 4. до 18. децембра.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар