EP: Rukometašice Srbije kreću u nedelju, ovo je spisak...!

Na spisku srpskih rukometašica za Evropsko prvenstvo nalaze se četiri debitantkinje. Prvi meč u nedelju protiv Slovenije u 15.15.

Ostali sportovi 02.12.2016 | 18:15
EP: Rukometašice Srbije kreću u nedelju, ovo je spisak...!
Selektorka ženske reprezentacije Srbije, Dragica Đurić, izabrala je 16 rukometašica koje će nastupati na Evropskom prvenstvu u Švedskoj. Sa inicijalnog spiska od 18 igračica koje su prošle dvonedeljne pripreme otpale su desni bek Anđela Janjušević i levo krilo Dijana Radojević.

"U ovom trenutku ne putuju Anđela i Dijana. Procenila sam da nisu u formi koja je potrebna za jedno ovakvo takmičenje", rekla je selektorka Srbije i dodatno pojasnika situaciju.

"Anđa je imala tešku povredu kolena i odigrala je samo jednu utakmicu po povratku na teren u trajanju 15-20 minuta. Fizički se dobro oseća, ali nije u adekvatnoj formi. Dijana je pauzirala prošle sezone i još uvek nije dostigla formu koja nam je potrebna. S obzirom da putujemo sa 16 igračica za Stokholm, one su u obavezi da treniraju od ponedeljka u svojim klubovima i budu u pripravnosti tokom turnira da doputuju u Švedsku ako za to bude bilo potrebe", dodala je za "Balkan-handball".

Na spisku Dragice Đurić za Evropsko prvenstvo su:

Golmani: Jovana Risović, Marija Čolić i Nina Kolundžić.

Leva krila: Sanja Radosavljević.

Desna krila: Katarina Krpež Šlezak i Željka Nikolić.

Levi bekovi: Jovana Stoiljković, Jovana Kovačević, Jelena Trifunović i Marija Obradović.

Srednji bekovi: Kristina Liščević, Tamara Georgijev.

Desni bekovi: Marina Dmitrović i Jelena Lavko.

Pivotmeni: Slađana Pop Lazić i Marija Petrović.

Srbija će imati četiri debitantkinje na velikim takmičenjima – bekove Jovanu Kovačević i Mariju Obradović, krilo Željku Nikolić i golmana Mariju Čolić.

U sastavu je deset igračica sa prošlog Svetskog prvenstva 2015 u Danskoj. Srbija otvara takmičenje u grupi A sa Slovenijom u nedelju u 15.15 časova. Takmičenje traje od 4. do 18. decembra.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar