Вестерман: Звезда је чврста, знамо шта нас чека!

Вестерман причао Литванцима о Звезди и Партизану: Очекујем непријатељску реакцију Делија! "То су два велика клуба. Играо сам за Партизан две године, увек сам истицао љубав према том клубу. Ја сам Партизанов фан. Ако победимо, водићу саиграче на вечеру", рекао је плејмејкер Жалгириса.

Кошарка 02.12.2016 | 17:15
Вестерман: Звезда је чврста, знамо шта нас чека!
Лео Вестерман играо је за Партизан од 2012. до 2014. године, а у петак од 19 часова имаће поново прилику да игра у Београду, и то против Црвене звезде. Дао је интервју за клупски канал и у њему објаснио своја очекивања пред сусрет 10. кола Евролиге који се игра у хали Александар Николић.

"Атмосфера има сличности са овом у Литванији. У Србији имате два велика клуба - Партизан и Црвену звезду. Срби су веома страствени навијачи, за њих је то нешто више од кошарке. Та два клуба имају велику историју. Када се родите у Србији бирате на коју ћете страну. Нема у понуди других боја, само се бира између ова два клуба. У Београду је увек невероватна атмосфера. Заиста причам објективно, то је једна од најбољих атмосфера на целом свету", рекао је Вестерман.

Говорио је Вестерман и о снази Црвене звезде.

"Имају много добрих играча у дефанзиви. То су снажни играчи који познају кошарку. Србија је као и Литванија кошаркашка земља. Мечеве које је Звезда добијала, добијала је на физичку снагу. То ће бити главни детаљ утакмице која предстоји", рекао је Француз.

"У свакој победи су били чвршћи ривал. Мораћемо да одговоримо на то", каже француски плејмејкер.

Вестерман очекује победу, али и непријатељски настројене навијаче.

"Идемо тамо као и у све утакмице, да победимо. Знате, провео сам две сезоне у Партизану који је Звездин вечити ривал. Увек сам у медијима истицао подршку Партизану. Навијач сам тог клуба. Наравно, очекујем непријатељску реакцију навијача Звезде. Идем тамо само да победим. Ако победимо, водићу саиграче на вечеру у ресторан. Радујем се утакмици, јер се због таквих утакмица и игра кошарка", закључио је Вестерман.

На помен црно-белих, Вестерман каже да прати резултате бившег клуба и да кад је у прилици погледа њихов меч.

"У контакту сам са некима, Андрићем, Маринковићем и трудим се да кад год стигнем испратим њихове утакмице. Навијам за њих".

С обзиром на то да је и прошле сезоне у Лиможу сарађивао са Душком Вујошевићем, Вестерманове игре биле су такође биле праћене у Србији. Сада је у Жалгирису, али у сваком разговору истиче захвалност свом бившем тренеру.

"Много пута сам рекао да је Дуле неко посебан за мене. Донео ми је много добрих ствари као играчу и човеку. Сви знају колико га волим и било је задовољство радити толико година с њим", додао је Вестерман.

Одмах после тог одговора, халом је одјекнуо глас тренера Шарунаса Јасикевичијуса, који је позвао екипу да се окупи на центру терена.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар