Vesterman: Zvezda je čvrsta, znamo šta nas čeka!

Vesterman pričao Litvancima o Zvezdi i Partizanu: Očekujem neprijateljsku reakciju Delija! "To su dva velika kluba. Igrao sam za Partizan dve godine, uvek sam isticao ljubav prema tom klubu. Ja sam Partizanov fan. Ako pobedimo, vodiću saigrače na večeru", rekao je plejmejker Žalgirisa.

Košarka 02.12.2016 | 17:15
Vesterman: Zvezda je čvrsta, znamo šta nas čeka!
Leo Vesterman igrao je za Partizan od 2012. do 2014. godine, a u petak od 19 časova imaće ponovo priliku da igra u Beogradu, i to protiv Crvene zvezde. Dao je intervju za klupski kanal i u njemu objasnio svoja očekivanja pred susret 10. kola Evrolige koji se igra u hali Aleksandar Nikolić.

"Atmosfera ima sličnosti sa ovom u Litvaniji. U Srbiji imate dva velika kluba - Partizan i Crvenu zvezdu. Srbi su veoma strastveni navijači, za njih je to nešto više od košarke. Ta dva kluba imaju veliku istoriju. Kada se rodite u Srbiji birate na koju ćete stranu. Nema u ponudi drugih boja, samo se bira između ova dva kluba. U Beogradu je uvek neverovatna atmosfera. Zaista pričam objektivno, to je jedna od najboljih atmosfera na celom svetu", rekao je Vesterman.

Govorio je Vesterman i o snazi Crvene zvezde.

"Imaju mnogo dobrih igrača u defanzivi. To su snažni igrači koji poznaju košarku. Srbija je kao i Litvanija košarkaška zemlja. Mečeve koje je Zvezda dobijala, dobijala je na fizičku snagu. To će biti glavni detalj utakmice koja predstoji", rekao je Francuz.

"U svakoj pobedi su bili čvršći rival. Moraćemo da odgovorimo na to", kaže francuski plejmejker.

Vesterman očekuje pobedu, ali i neprijateljski nastrojene navijače.

"Idemo tamo kao i u sve utakmice, da pobedimo. Znate, proveo sam dve sezone u Partizanu koji je Zvezdin večiti rival. Uvek sam u medijima isticao podršku Partizanu. Navijač sam tog kluba. Naravno, očekujem neprijateljsku reakciju navijača Zvezde. Idem tamo samo da pobedim. Ako pobedimo, vodiću saigrače na večeru u restoran. Radujem se utakmici, jer se zbog takvih utakmica i igra košarka", zaključio je Vesterman.

Na pomen crno-belih, Vesterman kaže da prati rezultate bivšeg kluba i da kad je u prilici pogleda njihov meč.

"U kontaktu sam sa nekima, Andrićem, Marinkovićem i trudim se da kad god stignem ispratim njihove utakmice. Navijam za njih".

S obzirom na to da je i prošle sezone u Limožu sarađivao sa Duškom Vujoševićem, Vestermanove igre bile su takođe bile praćene u Srbiji. Sada je u Žalgirisu, ali u svakom razgovoru ističe zahvalnost svom bivšem treneru.

"Mnogo puta sam rekao da je Dule neko poseban za mene. Doneo mi je mnogo dobrih stvari kao igraču i čoveku. Svi znaju koliko ga volim i bilo je zadovoljstvo raditi toliko godina s njim", dodao je Vesterman.

Odmah posle tog odgovora, halom je odjeknuo glas trenera Šarunasa Jasikevičijusa, koji je pozvao ekipu da se okupi na centru terena.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar