ШОК! Невјероватан потез: Нико Розберг отишао у пензију!

Нови шампион Формуле 1 Нико Розберг одлучио је да заврши каријеру само пет дана након што је подигао највреднији трофеј у ауто-мото спорту.

Остали спортови 02.12.2016 | 16:45
ШОК! Невјероватан потез: Нико Розберг отишао у пензију!
"Попео сам се на своју планину, на врху сам и ово се чини као права ствар", објавио је Розберг на Фејсбуку.

Повлачење 31-годишњег возача је једно од највећих изненађења ове сезоне, а одлазак у пензију са шампионског места ће свакако бити потез уписан у историју спорта.

Немац је у недељу освојио своју прву шампионску титулу у Ф1, са пет бодова испред тимског колеге из Мерцедеса Луиса Хамилтона.

Розберг је пехар обезбедио другим местом на трци у Абу Дабију. Током сезоне је победио на девет трка.

"Током 25 година тркања, од моје шесте, то је био мој сан, моја 'ствар', да постанем шампион Формуле 1. Уз много труда, бола, жртви, то је био мој циљ. Успео сам", навео је Розберг у поруци којом је објавио повлачење.

Како је навео, након победе у Сузуки, откада је одлука била само у његовим рукама, почео је да размишља о повлачењу, али и да осећа огроман притисак.

"У недељу ујутру у Абу Дабију сам знао да би то могла бити моја последња трка и то је осећање које ми је разбистрило моје мисли. Желео сам да уживам у сваком тренутку, знајући да је то можда последњи пут. Светла су се угасила и одвезао сам најинтензивнијих 55 кругова у животу", навео је Розберг.

Одлуку је донео у понедељак увече, након целодневног размишљања.

Розберг има 31 годину, на 206 трка у Ф1 остварио је 23 победе уз 57 подијума, а 30 пута је имао пол позицију. Дебитовао је 2006. на Великој награди Бахреина, прву победу је освојио шест година касније у Кини, а последњу у октобру ове године у Јапану на Сузуки. Пре Ф1 возио је БМW формулу јуниор, немачку и европску Формулу 3, те ГП2 серију. Осим за Мерцедес у Ф1 је возио и за Вилијамс.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

а8

02.12.2016 17:43

Пи..а био и остао.

ОДГОВОРИТЕ