ŠOK! Nevjerovatan potez: Niko Rozberg otišao u penziju!

Novi šampion Formule 1 Niko Rozberg odlučio je da završi karijeru samo pet dana nakon što je podigao najvredniji trofej u auto-moto sportu.

Ostali sportovi 02.12.2016 | 16:45
ŠOK! Nevjerovatan potez: Niko Rozberg otišao u penziju!
"Popeo sam se na svoju planinu, na vrhu sam i ovo se čini kao prava stvar", objavio je Rozberg na Fejsbuku.

Povlačenje 31-godišnjeg vozača je jedno od najvećih iznenađenja ove sezone, a odlazak u penziju sa šampionskog mesta će svakako biti potez upisan u istoriju sporta.

Nemac je u nedelju osvojio svoju prvu šampionsku titulu u F1, sa pet bodova ispred timskog kolege iz Mercedesa Luisa Hamiltona.

Rozberg je pehar obezbedio drugim mestom na trci u Abu Dabiju. Tokom sezone je pobedio na devet trka.

"Tokom 25 godina trkanja, od moje šeste, to je bio moj san, moja 'stvar', da postanem šampion Formule 1. Uz mnogo truda, bola, žrtvi, to je bio moj cilj. Uspeo sam", naveo je Rozberg u poruci kojom je objavio povlačenje.

Kako je naveo, nakon pobede u Suzuki, otkada je odluka bila samo u njegovim rukama, počeo je da razmišlja o povlačenju, ali i da oseća ogroman pritisak.

"U nedelju ujutru u Abu Dabiju sam znao da bi to mogla biti moja poslednja trka i to je osećanje koje mi je razbistrilo moje misli. Želeo sam da uživam u svakom trenutku, znajući da je to možda poslednji put. Svetla su se ugasila i odvezao sam najintenzivnijih 55 krugova u životu", naveo je Rozberg.

Odluku je doneo u ponedeljak uveče, nakon celodnevnog razmišljanja.

Rozberg ima 31 godinu, na 206 trka u F1 ostvario je 23 pobede uz 57 podijuma, a 30 puta je imao pol poziciju. Debitovao je 2006. na Velikoj nagradi Bahreina, prvu pobedu je osvojio šest godina kasnije u Kini, a poslednju u oktobru ove godine u Japanu na Suzuki. Pre F1 vozio je BMW formulu junior, nemačku i evropsku Formulu 3, te GP2 seriju. Osim za Mercedes u F1 je vozio i za Vilijams.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

a8

02.12.2016 17:43

Pi..a bio i ostao.

ODGOVORITE